Румен Петков обвинява Урсула фон дер Лайен в корупция за ваксините

Пункт за PCR тестове на Дунав мост – Русе е печатница за пари

Вляво Румен Петков – председател на ПП АБВ и Никола Йорданов. Снимка – „Плевен прес“.

Румен Петков –  председател на ПП АБВ  даде пресконференция в пресклуба на БТА – Плевен на 11.08. 2021г. по актуални теми на деня.

Пред медиите застана и Никола Йорданов, който беше 4-ти в кандидат – депутатската листа на коалицията „БСП за България“ за 15 МИР – Плевен на изборите през юли, като представител на АБВ.

Румен Петков коментира горещите политически теми –  „екзотичното“ предложение на кабинет на ИТН, енергийната  сигурност и Ковид – кризата.

„Картината никак не е весела. Първоначалната оценка е, че г-н Трифонов, към когото изпитвам респект, направи няколко неща, които са недопустими. Усещането за самодостатъчност е много лош знак, като начин за правене на политика и е недопустимо в 21 век.  Предложенията, които бяха направени, меко казано, будят въпроси. Те издават безсилие, липса на потенциал и кадрова немощ. Част от  тях са абсурдни“, така започна своето изложение Румен Петков.

Той представи официален отговор на  Министерство на външните работи  на питане от страна на ПП АБВ  относно Петър Илиев. В отговора на министерството е упоменато, че г-н Петър Илиев е „длъжностно лице“ на държавата Барбадос. Румен Петков коментира  предложението на „длъжностно лице“ на друга държава за министър като обидно и грозно. По-нататък Петков изреди и други факти, които според него, правят предложенията за министри „абсурдни“ и „екзотични“.

„С последната си поява по една от телевизиите, според мен, г-н Илиев занули г-н Трифонов“, с присъщия си шеговит тон затвори темата за предложението за кабинет на ИТН Румен Петков. Според него предстои парламентът да приключи процедурата с първия мандат и да се премине към по-нататъшните стъпки предвидени от закона.

Той припомни, че преди месец, на 12 юли, ПП АБВ са заявили своето виждане за необходимостта от активен диалог и определяне на 10 приоритета за разрешаване. Сред тях са зелената сделка, защита интересите на България във възстановяването и средствата за това, гарантиране на енергийната сигурност на България. Румен Петков подчерта, че енергийната сигурност на България е стратегически въпрос и правителството, което и да е то, трябва да започне да изпълнява решението на Народното събрание – изграждане на АЕЦ Белене. Обикновените хора, скоро няма да могат да си плащат тока, защото цената на произвеждания сега непрекъснато се увеличава, предупреди Петков. Част от причините са в заплащането на вредните емисии при производството на ток в Марица 2. „Ако искаме държавата да може да гарантира енергийната сигурност на своите граждани, ние трябва да изградим 7-ми и 8-ми блок на Козлодуй и едновременно с това 1-ви и 2-ри блок на Белене“ , беше категоричен Петков.  Той припомни, че разбирането на ПП АБВ винаги е било, че силното за България решение е АЕЦ Белене да бъде държавна. Другите, посочени от АБВ, приоритети са свързани с аграрния сектор, здравеопазването и образованието.

Според Румен Петков за тези десет приоритета е необходимо да се намери състав, който да има възможност за няколко месеца да покаже може ли, със съответната подкрепа, да продължи напред. „Считам, че това, че и други политически субекти се присъединяват към това предложение е добре. Катастрофата става неизбежна, ако не си подкрепим държавата. С разум, с баланс и преодоляване на стремежа към доминация може да се стигне до полезно решение за държавата“, каза той.

Последната тема, на която спря вниманието си лидерът на ПП АБВ, беше пандемията.  Той счита, че мерките, които се налагат, показват все повече и повече своята безсмисленост. Според него СЗО трябва да бъде обект на много сериозна проверка и инспекция,  Урсула фон дер Лайен трябва да бъде отстранена и действията на ЕМА /Европейската  агенция по лекарствата/ трябва да бъдат инспектирани. Технологията на договаряне на ваксини, ценообразуването на ваксините, броят ваксини поставени на едно лице са повод за сериозна проверка, беше категоричен Петков. „Защо в началото бяхме убеждавани, че с две дози сме защитени, а сега се заговори за трета доза. Един лекар не съм чул да каже здравен аргумент за трета ваксина!“ Според  Румен Петков се натрапва усещането, че става въпрос за комисионни на висши европейски чиновници.

Румен Петков информира, че от АБВ са отправили питане до Представителството на Европейската комисия в България да бъде предоставен пълния текст на договорите за ваксините. За него е твърде смущаващо, че има текстове които казват, че не може да се търси отговорност за смърт, инвалидност и загуба на трудоспособност вследствие на ваксинирането. Според тези текстове потърпевшият ваксинирал се човек, или неговите наследници, не може да  търси  обезщетение от производителите на ваксини. С присъщата му категоричност Румен Петков обобщи : „ Това са неща, на които би завидял и сънародникът на г-жа фон дер Лайен – Адолф Хитлер. За да оправдаем рушвета ѝ трябва да се ваксинираме и с трета ваксина.“

Последната тема, обект на вниманието на пресконференцията беше разкритият пункт на Дунав мост – Русе за PCR тестове. От АБВ са отправили въпрос към  Здравния министър за този пункт. Държавна агенция митници безплатно е предоставила помещение на РЗИ Русе, което от своя страна без процедура предоставя на частна лаборатория мястото за задължителни тестове на преминаващите през митницата. „ Това е печатница за пари! Попитахме здравния министър за процедурата, по която е определена тази частна лаборатория и той беше любезен да излезе в отпуск!“,  не скри възмущението си  Румен Петков.

На въпрос на „Плевен прес“ как ще коментира заявлението, че ПП ИТН ще подкрепи Румен Радев на президентски избори, Петков отговори че не би могъл, тъй като не знае на какъв партиен форум  е взето това решение.

Прочетете също

Мартин Заимов /ДБО/: В момент на несигурност, свободата на личен избор трябва да бъде уважена

Мартин Заимов, включен в листа на „Демократична България – Обединение“ Плевен. Снимка – интернет Финансистът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *