Румен Петков: „Левицата“ подготвя широка коалиция за предстоящите избори. Ще водим разговори с всички леви партии.

436916255 6912608458843098 4939790993877267446 n 1 jpg

Румен Петков и Иван Мандински. Снимка: “Плевен

прес”

„Левицата“ подготвя широка коалиция за предстоящите избори. Това заяви лидерът на АБВ и съпредседател на „Левицата“ Румен Петков днес, 9 април, на пресконференция  в пресклуба на БТА в Плевен.

„Надявам да сформираме много широка коалиция против статуквото и сглобката. Да постигнем този резултат, който отговаря на интересите на обществото. Ще водим разговори с всички леви партии. Консолидацията на лявото няма алтернатива. Нашият стремеж е да сформираме една коалиция за участие и в парламентарните, и в местните избори“, уточни Петков.

На въпрос на „Плевен прес“ дали очаква по-ожесточена компроматна война през предстоящата предизборна кампания и дали „Левицата“ би отговаряла на компромати Румен Петков беше лаконичен:

„Влизането в обяснителен режим не е нещо полезно. Но трябва да се прави разлика между компромат и истина.“

Петков коментира и промените в Конституцията:

„ПП-ДБ направиха промените в Конституцията и сега са недоволни от собствената си творба.
Тези хора са безродственици. Ние забравихме, че за пръв път от 1990 г. насам министър-председателя Кирил Петков отказа правителствения самолет да вземе Благодатния огън (от храма „Възкресение Христово“, построен върху Божи гроб в Йерусалим, бел. ред.). Посегателството върху нашите традиции, нашата религия, православието по изключително грозен начин. Забравяме, че тези хора живеят, за да лъжат и живеят от това, че лъжат.

Всеки български гражданин трябва да си даде сметка, че участието в изборите е задължително. Внушенията, че изборите непременно трябва да са две в едно, за да си спестим 100 милиона лева, за да не разкарваме избирателите два пъти, безспорно имат своите основания, но не приемам тезата, че българинът е изморен от избори. Много се надявам, че ще стигнем до всеки гражданин и ще да му обясним възможността да участва в гласуването и да си дадем сметка, че 40% участие ни дават сглобка“.

На въпрос на „Плевен прес“ подкрепя въвеждането на вероучение, като задължителен предмет за изучаване в българските училища, Румен Петков беше категоричен, че винаги е подкрепял тази инициатива:

„Това е един начините да се опитаме да върнем нашите традиции в съзнанието на нашит деца. Там, където има енергията на свещеника и разбирането на родителите, че това е полезно за децата, съм убеден, че резултатът е добър“. Петков обаче подчерта, че в България няма държавна политика за това.

На пресконференцията присъства и областният координатор на „Левицата“ за Плевен Иван Мандински, който коментира досегашното управление на страната:

„Сглобката е предателство към българските граждани. Техните реформи бяха една лъжа. Тези 9 месеца са пагубни за България. Видяхме тяхната конституционна немощ и тяхната липса на визионерство. Убедени сме, че българските граждани осъзнаха лъжата, която беше направена преди 9 месеца. Осъзнаха, че борбата срещу задкулисието и мутренските времена беше само на думи. През тези години и месеци се връщаме в мутренските времена“.

Относно предстоящите европейски и парламентрани избори Мандински сподели, че „Левицата“ е започнала усърдна подготовка:

„Убедени сме в добрия резултат, който ще постигнем, защото сме насочили нашите усилия към това да направим силни листи, които да работят за силна България в силна Европа и да отстояват интересите на плевенчани и на България. През следващите избори „Левицата“ ще даде алтернатива на сглобката и се надявам българските граждани да ни гласуват доверие. Нека си върнем държавата и да я направим силна и справедлива отново!“

Споделете:

Прочетете също

545359eca6591ac5f37fce801a876dfb 1

Кметът на Червен бряг: 24 май обединява всички нас около езика и писмеността ни като народ

Уважаеми жители на община Червен бряг, Уважаеми педагози, ученици и дейци на културата, Честит 24 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *