Румен Петков: “Левицата” подготвя силна плевенска листа за предстоящите избори

438892874 6946305228806754 3666454388675212769 n

Румен Петков и Иван Мандински. Снимка: “Плевен

прес”

Левицата подготвя силна плевенска листа за предстоящите европейски и парламентарни избори. Това заяви лидерът на АБВ и съпредседател на “Левицата” Румен Петков днес, 17 април, на пресконференция в Плевен.

Той подчерта, че основната целта на коалицията за участието в евроизборите е гарантиране на българския национален интерес:

“От гледна точка на сигурността в региона, гарантирането на енергийната сигурност и генералното преосмисляне и пренаписване на “Зелената сделка” и гарантиране на правата на страните членки. Европейските институции продължават да демонстрират безпринципност и грубо посегателство на международното право и на принципите в международните отношения. На вчерашното заседание на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа с впечатляващо мнозинство се предлага Косово – страна, която не е призната от Испания и Гърция – да стане част от Съвета на Европа. Това ще обтегне отношенията ни със съседна Сърбия. “Левицата” е факторът, който може да даде съвсем друго звучене на България в европейските институции и затова ще търсим подкрепата на гражданите.”

Румен Петков посочи и три главни аспекта, които намира за тревожни в община Плевен:

“Кадровият подход води след себе си финансови последствия за община Плевен. Повече от 40 души са освободени за по-малко от половин година. Те са получили обезщетение около 400 000 лева. Това обяснява защо служителите в общинската админстрация няма да получат увеличение на заплатите.

120 души са назначени на граждански договор.

Има назначени косачи, при положение, че има общинско предприятие “Паркстрой”, на което са възложени конкретни задачи, които са финансово обезпечени.

Безпокоя се, че Плевен ще е от малкото общини, в които няма да има увеличение на заплати. Това ще доведе до трус и демотивация на админстрацията.

От “Левицата” искаме здрава атмосфера в общината, затова подготвяме плевенска листа от кандидати за народни представители, за които плевенският интерес ще бъде осъзната необходимост и ежедневие в тяхната работа.”

“Плевен прес” попита Румен Петков смята ли, че заявката на БСП за сформиране на широка лява коалиция е в отговор на вече изразеното от ”Левицата” подобно намерение?

“Политическото бракониерство не е добър знак. Корнелия Нинова отправя апел да се върнем, защото сме техни другари, но има маса хора, които не са били членове на БСП. Тях къде да ги върнем? Притеснявам се, че това е проформа покана, която цели да отблъсне, а не да сближи и да създаде работна атмосфера, за да направим силен резултат. И се прави с ясното съзнание, че от това няма да последва нищо добро, защото нищо добро не се цели.

Сценаристът на постановката, наречена български парламент, иска този парламент и следващия път. Те приеха правила, които легитимират всеки ден по всички медии тези парламентарни партии. Изборната конструкция е направена така, че те да бъдат фаворизирани и да бъдат участници в следващия парламент, защото са необходими на сценариста.“

Възможно ли е да се спре медийната манипулация на общественото мнение? Партиите имат възможността да манипулират хората, които нямат достъп до истината, както за ЕС, така и за ставащото в страната.

“Няма как да ви опровергая. Това е факт, който трябва да бъде осмислен от нормалния човек, който вижда нещата каквито са. Не искаме да видим геноцида в Газа, не искаме да видим, че деца, хора… измират от глад и гинат от липса на лекарства и медицинска помощ. Това не ни безпокои.
Не искаме да видим, че възрастовата група на пушечното месо в Украйна се сваля.
Ние не търсим мирно решение. Отделни конгресмени, сенатори и евродепутати искат мирно решение, но като цяло Европа върви към война.
Тази медийна измама ще има своя отпор. Боя се за мащабите на отпора.”

В този смисъл АБВ залага ли особено внимание на медийната политика на регулатора СЕМ и драстични действия за него?

“Не виждаме ли, че Европа прие нормативна уредба, в която някой, назначен от сценариста, ще казва какво може и какво не, ще режисира фейсбук, сайтовете… ”.

А Вие, като партия, имате ли ресурс за противодействие?

“Финансов – не, граждански, мисля – да. С участието ни в предстоящите парламентарни и европейски избори искаме да дадем възможност на българския гражданин да гласува за своя интерес, достъп до истината и възможността да прави избор.”

Споделете:

Прочетете също

545359eca6591ac5f37fce801a876dfb 1

Кметът на Червен бряг: 24 май обединява всички нас около езика и писмеността ни като народ

Уважаеми жители на община Червен бряг, Уважаеми педагози, ученици и дейци на културата, Честит 24 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *