Начало | Новини | Румен Петков за протестите и токсичния контакт с Борисов

Румен Петков за протестите и токсичния контакт с Борисов

Румен Петков, председател на АБВ. Снимка – интернет.

На 23-ти септември в сутрешния блок на bTV, беше поканен за коментар председателят на АБВ – Румен Петков. Той изказа мнение за провеждащите се протести в София, на които редовно присъства, както и за конфликта премиер – президент. Поместваме с незначителни съкращения неговото мнение по тези актуални въпроси.

Ходя всяка вечер на протестите, но стоя встрани. Защото мисля, че не е прилично хора с моята биография да се бутат отпред. Хора, минали през правителството, хора минали през няколко парламента. Трябва да има някаква мярка.

Аз ходя като човек, който е убеден, че това уродливо правителство трябва да бъде отстранено. Казвал съм го многократно: аз не се боря да ставам никакъв, не желая да бъда кандидат за нищо. Партията АБВ има много потенциал, но аз самият няма да бъда кандидат.

АБВ влезе преди време в правителството със съзнанието, че ни канят. И с няколко ясни приоритета, които бяха вписани в правителствената програма. Смея да твърдя, че много почтено напуснахме правителството и ясно показахме, че за нас властта не е самоцел. Тези ангажименти, заради които влязохме не се изпълняваха и това правеше участието ни в кабинета безсмислено. След като напуснахме още на другия ден всички наши хора бяха уволнени, независимо че бяха специалисти и експерти в областта си.

Що се отнася до конфликта премиер – президент, от АБВ винаги сме били за институционален диалог.. .Но от момента, в който Борисов грабна лауреатското звание на носител на шкафче № 1, ако президента Радев осъществи какъвто и да е разговор с него, той легитимира най-уродливото явление в Европа и света – корупцията в грозни размери. АБВ е за диалог с ГЕРБ, но с Борисов – не. Борисов няма място в такъв диалог. Контактът с Борисов е токсичен. Диалогът с Борисов прави съучастник в грабежа, легитимира човека със шкафчето с един милион евра. А главният прокурор така и не възложи на Института по криминалистика и криминалогия да направи оценка на снимките. Затова е и искането за неговата оставка.

В момента усилията на всички трябва да са насочени към отстраняване на правителството, тъй като то е вредно за България. Всеки момент ще излезе доклада на ЕС за свободата на медиите. Първата седмица на октомври ще има отново дебат в Европарламента по темата. Следващите правителства на България ще бъдат натоварени с тази отврат, която ни се изсипа на всички на главите: заплахи срещу бизнесмен защото не му бил коленичил, заплаха срещу евродепутат и т.н. Ние като държава не си даваме сметка къде ни загробва Борисов днес.

Прочетете също

От прес службата на Областния управител: собственици на заведения несъгласни с отстоянието от 1.5 м

Среща на собственици на заведения с областния управител Мирослав Петров. Снимка – Плевен прес. С …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *