Румен Петков за изборите: Организират се в условия на страх

По време на поредна пресконференция в Плевен, лидерът на АБВ Румен Петков, отговори на питането на „Плевен прес” как вижда предстоящите избори на 4-ти април ? Ето какво е неговото становище:

Румен Петков, председател на партия АБВ. Снимка – интернет.

Ако беше 15 май, щяхме да имаме още месец и половина да спрем това безумие с налагането на страх. Това, което върви сега на подсъзнателно равнище е: ще бъдат 6 партии, следващият парламент я изкара 1 година я не, стойте си вкъщи, защото там не знаете какво ще ви лепнат. Всъщност, ще излезе да гласува купеният вот, корпоративният вот и администрираният вот. Те ще излязат, но хората, които имат притеснения няма да излязат. Заради това 4-ти  април е ранна дата. Тя е факт, но казвам, че ще се забрави кой какво е казал.

Технологията по организацията на изборите гарантира техния провал. В област Плевен има 400 секции. Ние предлагахме изборите да са в 2 дни. На тези секции по трима души от всяка, за колко време ще си предадат протоколите и чувалите? Как ще бъде спазена дистанцията, последния щаб искаше 2,40 м. дистанция. Как ще спазваме дистанцията?!

Да сме наясно, че изборите се организират в условията на страх, на насаждане на допълнителен страх, на гарантиране на предварителен служебен резултат.

Аз имам самочувствието, че сме единствената политическа партия, която прави ясна оценка на ситуацията. Смея да твърдя, че няма друга партия която в аграрния сектор, в образованието, в здравеопазването – да има по-ясни позиции и се надявам, че ще съумеем да направим възможната кампания. Ще направим всичко възможно да стигнем до хората. Фактът, че изборите ще бъдат на 4-ти , няма да позволи политически дебат. Това е практика от 10 години. Дебат няма – има плюене, анатемосване, кълнене, но дебат няма.

Прочетете също

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс "Фолклорни приумици" за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс “Фолклорни приумици” за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

Организатори на конкурса са Народно читалище “Никола Йонков Вапцаров 1908” – гр. Червен бряг и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *