Румен Петков в Плевен: Енергетиката и газовият сектор се управляват по един престъпен начин

293288662 697909984642348 1986027491963464988 n
Румен Петков- – председател на ПП АБВ. Снимка – “Плевен прес”.

Днес, 12 юли, в Регионалния пресклуб на БТА в Плевен от 11:00 часа пресконференция даде Румен Петков – председател на ПП АБВ, по актуални обществено-политически теми.

Румен Петков коментира теми по два въпроса: газовия сектор и ГКПП Капитан Андреево.

По повод енергийната и в частност газова сигурност в България, той сподели следното: „През последните няколко месеца енергетиката и газовият сектор се управляват по един престъпен начин. Правилата на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ задължават Булгаргаз 20 дни преди изтичане на месеца да внесе в КЕВР искане за нова цена. И задължава самата комисия на първо число да обяви новата цена на газа.

Днес сме 12 юли, има насрочено заседание на КЕВР за 13:00 часа. Това е четвъртият поред месец, в който КЕВР груба нарушава правила и оставя българският бизнес и бит в абсолютно неведение. Ние имаме сектори в индустрията, за които газът е определящ.

Ситуацията в Чирен за месец май е планирано допълнително нагнетяване на 83 милиона кубически метра, нагнетени са 24 милиона. За месец юни са заявени 100 милиона за нагнетяване, нагнетени са 70 милиона. Това поставя под съмнение възможността за ефективно нагнетяване на хранилището и цената на която ще бъде нагнетен газа.

КЕВР обяви нови цени за топлофикациите. Средният ръст за страната е 30 %.Това е резултат от престъпната политика на правителството.

Начинът, по който беше внесен втечнения газ от Турция, е абсолютно незаконен от гледна точка на Европейската нормативна уредба.

По темата ГКПП Капитан Андреево, Румен Петков коментира следното: „Сценката „ние водим битка с мафията“ е много грозна. Голямата заплаха, пред която е изправена днес държавата заради приумицата на Кирил Петков, е да бъде отнето правото на България на вход на Европейския съюз да има такава лаборатория. И да бъде възложено на Турция на изход да има лаборатория. И ние да се лишим от милиони приходи.

Има неща, които трябва да видим и да им сложим край. Понякога глупостта и ограничеността ние я възприемаме като бъдеще“, коментира още Петков.

Споделете:

Прочетете също

2

Доц. д-р Ангел Йорданов от МУ-Плевен получи престижната награда “Питагор”

Доц. д-р Ангел Йорданов от МУ-Плевен получи престижната награда “Питагор” на Министерството на образованието и науката., съобщават …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *