Румен Петков в Плевен: Ако това правителство стане факт, ние ще се ангажираме с войната по най-грубия начин

„ВЪЗРАЖДАНЕ” НАПРАВИХА ГРОЗЕН ОПИТ ЗА ДИСКРЕДИТИРАНЕ НА ПОХОДА ЗА МИР.

346151980 6414099678687967 1838096635131850831 n

Румен Петков, председател на ПП АБВ и Цветан Антов – областен председател на партията. Снимка – Плевен прес.

На 22 май /вторник/ в Плевен се проведе пресконференция с участието на Румен Петков, председател на ПП АБВ и Цветан Антов – областен председател на партията. Темите, които бяха дискутирани са провелият се Поход за мир и актуалната политическа обстановка.

„С болка искам да кажа, че „Възраждане“ направиха един много грозен опит да дискредитират Похода за мир”.Това коментира Румен Петков, председател на ПП АБВ по време на пресконференцията. След което продължи: „Това е стремежа да бъде яхнат Похода политически, което го казвам като представител на организацията, която първа се включи заедно с доц. Сарийски, проф. Марко Стефанов и с нашият ясен стремеж да не допуснем политизиране.

Походът е за категорична воля България да не участва във войната и практически да започнат мирни преговори за преустановяване на военните действия, които все повече ескалират. Още в първият акт със знамената си „Възраждане“ постъпиха некоректно. Посегателството върху Сградата на Представителството на Европейската комисия (ЕК) в София, е изключително вандалски акт. Той няма място в един мирен протест, където хората заявяват свободно, ясно и категорично своята гражданска позиция. Посегателството върху тази сграда е вандалски акт, който трябва да получи заслуженото. Не само, като институционална реакция, но и като обществено неприемане,

защото опитът да бъде яхнат политически протестът, това е грозно и неморално. Ако правоохранителната и правораздавателната система остави деянието на „Възраждане” ненаказано, ние всъщност ще задълбочим процеса на деморализация и създаване в обществото на впечатление, че посегателството върху такъв тип сгради е част от нашето ежедневие”, категоричен е Румен Петков. Той прикани органите да раздадат нужното правосъдие съобразно българските закони на всички вандали, които в последните месеци и години са извършвали такъв тип посегателства.

„Ние брахме срам с вандализма срещу Руското посолство, сега берем срам с вандализма срещу сградата на Европейската комисия и Европейския парламент” е позицията на Петков.

„Ние трябва да настояваме за обективна оценка на радиационната обстановка в Украйна и Полша, защото редица американски медии излязоха с информация, че ситуацията е рязко влошена“, добави Румен Петков.

Актуалната политическа ситуация и динамиката на процесите с правителство на ГЕПБ и „Промяната”

Румен Петков коментира така: „Вчерашният ден /22.05., бел.ред./ мисля, че може да бъде окачествен, като манифестация на подлостта, двуличието и предателството. Подлост към гражданите, подлост от недоволството от преди две години, подлост към хората, които излязоха на протестите и двуличието в кампанията. Тука преди месец в Плевен казах, че личи неприлична лакомия за власт. Тази неприлична лакомия за власт във вчерашният ден беше показана по един много груб и пошъл начин. Ако се върнем назад във времето ще видим, че Николай Денков е бил зам.-министър на образованието в правителството на Борисов. Христо Иванов му беше министър и това, че тримата са отново заедно, не би трябвало да изненадва хората, които следят процесите. Сега сигурно ще има много изненадани и разочаровани.

Аз искам да предупредя, че първо не бива да се счита, че едно такова бъдещо правителство вече е факт. И то не може да бъде възприемано вече като факт по много причини.

Да видим какви са приоритетите на втория мандат: да реализира конституционна реформа за промени в структурата на прокуратурата и Висшият съдебен съвет. Т. е, никой не говори за решаване на проблема в съдебната система. Това е демонстрация на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, че те са заинтересовани от неработеща съдебна система. Имаме изтекъл мандат на инспектората на Висшия съдебен съвет, имаме една година изтекъл мандат на Висшия съдебен съвет, имаме три писма на председателката на Конституционния съд до две поредни Народни събрания, че с непопълването на състава на Конституционния съд се блокира неговата работа.

Двата последни парламента не могат да решат този въпрос. Те са заинтересовани от неработеща съдебна власт, защото неработещата съдебна власт им позволява да правят каквото си искат.

По отношение на Еврозоната и Шенген, Петков задава ироничния въпрос: „Г-н Денков, 9 месеца срок на едно раждане, вие ще ни родите ли Шенген и ще ни родите ли Еврозоната? Ако няма да ни родите Шенген и Еврозоната, да абортираме още сега”. И добави: „Мислите ле, че с това което става в прокуратурата някой ще каже „Добре дошли в Шенген“.

По отношение ротацията на министър-председатели Петков каза: „Когато говорим за ротация даваме ли си сметка, че министър-председателите не са носни кърпички. Това е оставка на правителството и отново цялата процедура с първия мандат започва отново.

Даваме ли си сметка, че цялото правителство след 9 месеца е аут, защото днес ще бъде доминирано като цяло от ПП – ДБ. После от ГЕРБ-СДС. Аз например познавам двама души, които на ротационен принцип искат да управляват митниците?!

 Политическият аборт е по-добре да бъде направен сега. Аз се плаша, че ако това правителство стане, ние ще се ангажираме с войната по най-грубият начин”, е мнението на лидера на АБВ Румен Петков.

Споделете:

Прочетете също

кардиостимулатор 1

Кардиолози в “Сърце и Мозък” имплантираха сложен кардиостимулатор нa 95-годишна пациентка

Виcокотехнологичен кaрдиоcтимулaтор бе имплантиран на 95-годишна пaциенткa, поcтъпилa по cпешноcт c много бaвен cърдечен ритъм …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *