Румен Тодоров, директор на НУИ „П. Пипков“ – Плевен: Бъдете горди, че сте ученици в Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“

Първокласници в НУИ „П. Пипков“ – Плевен. Снимка – Плевен прес.

Тържествено откриване на новата учебна година 2021/2022, направиха в Национално училище по изкуствата „П. Пипков“ – Плевен. Гости на тържеството бяха председателката на училищното настоятелство и на Комисията по култура в ОбС – Петя Василева, ръководителката на хор „Звъника“ – Ваня Делийска, диригентката на Общински хор „Гена Димитрова“ – Анелия Дечева, Пламен Марков – диригент на Общински духов оркестър, Любомир Дяковски – директор Плевенска филхармония, Данаил Цолов – директор на Северняшки ансамбъл – Плевен.

Новата учебна година Музикалното училище, както го знаят плевенчани, посреща с 22-ма първолаци. Повишеният интерес към специалностите е наложил увеличение на план-приема за 5-ти клас. С разрешение на Министерството на образованието, за новата учебна година петокласниците вместо 52-ма, ще бъдат 64.

За пръв път тази година ще има ученици в специалностите цугтромбон, фагот и обой. Новата 2021/2022 учебна година НУИ „П. Пипков“ посреща с 525 ученика. Всички те са разпределени в избраните от тях специалности „танцово изкуство“, „изящни изкуства“, „драматичен театър“.

Директорът на училището Румен Димитров, се обърна към всички с думите:

„15-ти септември не е случайна дата. 15-ти септември е емблематична дата в последните десетилетия за целия български народ. Дата, която олицетворява стремежа на всеки един българин за знания и просперитет.

Бъдете здрави, бъдете упорити, бъдете целеустремени, бъдете горди, че сте ученици в НУИ „П. Пипков“ – Плевен. На добър час !“

„Плевен прес“ направи кратко блиц интервю с Р. Димитров, което предлагаме на нашите читатели.

Г-н Тодоров, сградата на Музикалното училище се намира до тази на Пожарната. Така се роди въпросът „Какви пожари ще гаси Музикалното училище през новата учебна година“ ?

Това е много интересен въпрос. Какви пожари …. Може би трябва да си дадем сметка, че сме в това училище да правим изкуства. Да творим изкуства, да овладеем изкуството да правим изкуства. Както и ,че никакви пожари не могат да ни спрат, за да го правим това нещо.

С какво ново посрещате тази учебна година?

Не мисля, че има нещо ново. Имаме нови колеги, чиито имена са доста познати, известни, които ще се влеят в редиците на колегията. Надявам се годината да е нормална, да нямаме неприсъствена форма на обучение, защото изкуство от разстояние трудно се прави.

Вижте кратък фоторепортаж от събитието:

Снимки – „Плевен прес“.

Споделете:

Прочетете също

Никопол празнува на 12 и 13 август

Община Никопол. Снимка – интернет. Община Никопол с празнична програма по случай празника на града. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.