Ротари клуб Плевен Центрум дари пречистватели на въздух на детска градина „Слънце”- Плевен

Д 1

Областният управител Виолета Иеремиева беше гост в Детска градина „Слънце”, на която Ротари клуб Плевен Центрум дари осем пречиствателя на въздух.

Дарението е част от кампанията “По-чист въздух за нашите деца” , а средствата за него са събрани на Коледния благотворителен бал на клуба. Такива пречистватели на въздуха ще бъдат дарени на още три детски градини и на една ясла.
  В началото на 2024 г. в рамките на същата кампания бяха дарени 30 устройства  на три начални училища в града, с които са оборудвани всички класни стаи в тях. Така след двата етапа на инициативата на Ротари клуб Плевен Центрум, която стартира преди две години, вече всички начални училища в град Плевен разполагат с уреди за пречистване на въздуха.

  Домакините от ДГ”Слънце”  сърдечно благодариха за дарението с няколко вълнуващи музикални изпълнения на децата и с красиви мартеници за гостите от Ротари клуб Плевен Центрум, за неговия президент Николай Яков,  за областния управител Виолета Иеремиева и за зам.-кмета Елина Димитрова.

Цветомира Добрева, директор на градината, разказа, че тази година с колегите ѝ работят по вътрешноинституционален проект ”Добрите дела докосват детските сърца и става по-добър света” и в този контекст жестът на Ротари клуб Плевен Центрум вдъхва вяра, че доброто наистина може да спаси света.

Виолета Иеремиева изрази възхищението си от благородната инициатива на дарителите, още повече, че те допринасят за доброто здраве на децата ни. Тя се обърна и към екипа на детската градина като подчерта отговорната и трудна мисия, която има всеки, който се е посветил на образованието.

Д 2

Д 3

Текст и снимки – пресцентър Областна администрация-Плевен.

Споделете:

Прочетете също

IMG 20240417 115910

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен днес, 17 април, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *