Росен Русанов: Все още има човещина в хората

РОСЕН
Росен Русанов, кмет на с. Буковлък. Снимка – Плевен прес.

Кметът на плевенското село Буковлък, Росен Русанов, който се зарази с Ковид 19, и беше приет в Интензивно отделение на МБАЛ “Г. Странски”, Плевен – вече е добре. В момента е под домашна карантина и се възстановява от коварното заболяване.

Пред “Плевен прес” той сподели: “Не съм очаквал, че толкова хора ще се ангажират с моя случай. Не съм правил нищо за това и не знаех, че има такава акция. Хората сами са се организирали. Това е нещо много силно, в такъв момент на безпомощност заради болестта. Това ми даде много сила. И се радвам, че все още има човещина в хората. И дано не изчезне.

Не знам откъде съм хванал вируса. Пазил съм се, но съм постоянно сред моите хора в селото, а те са половината позитивни.

Беше тежко, не можех да правя нищо. В един момент бях напълно безпомощен. Разбрах, че са ми преливали 3 -4 плазми. Това много ми помогна. Сега съм в къщи и се възстановявам. Но трябва време.

Много съм благодарен на всички, и на лекари, и на хората организирали акцията по даряване на кръв за мен. Доколкото знам и от Сдружението на общините са помагали. Но по-добре човек да не попада в болница, че е страшно.

Сега се притеснявам, че като ме няма, ще станат някои поразии, макар, че в кметството работят, които са здрави. Но нали знаете, като я няма котката и мишките лудуват.

Да се надяваме, че повече нищо лошо няма да се случва не само в Буковлък, не само на мен, но и на всички хора. Много съм благодарен на всички, които ми помогнаха кой с каквото може.”

Споделете:

Прочетете също

452647585 881642437340903 4772664195016882653 n

С курбани почетоха свети Илия в червенобрежко

На 20 юли всяка година Православната църква прославя свети пророк Илия – един от най-великите …

3 Последни коментари

  1. Браво, Кмете! Желая ти здраве! Ти си истински народен кмет! Но колко са като теб?

  2. От селото

    Росене, хората те харесват и обичат! И ти много добре знаеш това! Радостно е, че се справяш с вируса! Желая ти здраве, сила и вяра!

  3. Дафинка Монова

    Да си жив и здрав Росене! Оздравявай, че селото те чака! В такива моменти проличава и отношението и колко си го заслужил. Ти очевидно си герой за много хора! Бъди здрав, в този наш скапан живот имаме нужда от хора като теб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *