Росен Русанов: Все още има човещина в хората

Росен Русанов, кмет на с. Буковлък. Снимка – Плевен прес.

Кметът на плевенското село Буковлък, Росен Русанов, който се зарази с Ковид 19, и беше приет в Интензивно отделение на МБАЛ “Г. Странски”, Плевен – вече е добре. В момента е под домашна карантина и се възстановява от коварното заболяване.

Пред “Плевен прес” той сподели: “Не съм очаквал, че толкова хора ще се ангажират с моя случай. Не съм правил нищо за това и не знаех, че има такава акция. Хората сами са се организирали. Това е нещо много силно, в такъв момент на безпомощност заради болестта. Това ми даде много сила. И се радвам, че все още има човещина в хората. И дано не изчезне.

Не знам откъде съм хванал вируса. Пазил съм се, но съм постоянно сред моите хора в селото, а те са половината позитивни.

Беше тежко, не можех да правя нищо. В един момент бях напълно безпомощен. Разбрах, че са ми преливали 3 -4 плазми. Това много ми помогна. Сега съм в къщи и се възстановявам. Но трябва време.

Много съм благодарен на всички, и на лекари, и на хората организирали акцията по даряване на кръв за мен. Доколкото знам и от Сдружението на общините са помагали. Но по-добре човек да не попада в болница, че е страшно.

Сега се притеснявам, че като ме няма, ще станат някои поразии, макар, че в кметството работят, които са здрави. Но нали знаете, като я няма котката и мишките лудуват.

Да се надяваме, че повече нищо лошо няма да се случва не само в Буковлък, не само на мен, но и на всички хора. Много съм благодарен на всички, които ми помогнаха кой с каквото може.”

Прочетете също

Василий

Днес е Банго Васил – „Сурва-сурва година, догодина – пак живо и здраво“

Днес е Банго Васил - „Сурва-сурва година, догодина – пак живо и здраво“ Васильовден или …

3 коментара

 1. Avatar of Земляк

  Браво, Кмете! Желая ти здраве! Ти си истински народен кмет! Но колко са като теб?

 2. Avatar of От селото
  От селото

  Росене, хората те харесват и обичат! И ти много добре знаеш това! Радостно е, че се справяш с вируса! Желая ти здраве, сила и вяра!

 3. Avatar of Дафинка Монова
  Дафинка Монова

  Да си жив и здрав Росене! Оздравявай, че селото те чака! В такива моменти проличава и отношението и колко си го заслужил. Ти очевидно си герой за много хора! Бъди здрав, в този наш скапан живот имаме нужда от хора като теб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *