Роберт Фицо: Съжалявам, че оцелях, но се върнах

450438422 1054923652658601 5636067752028043290 n

Снимка: Роберт Фицо, Фейсбук

“Скъпи прогресивни либерални медии и опозиция, съжалявам, че оцелях, но се върнах!” Това написа в профила си във Фейсбук премиерът на Словакия Роберт Фицо.

Припомняме, че той бе прострелян четири пъти, докато поздравяваше сподвижници след правителствено заседание в централния словашки град Хандлова на 15 май. Впоследствие претърпя няколко операции в болница в град Банска Бистрица.

Нападателят, идентифициран като 71-годишния Юрай Цинтула, беше незабавно арестуван от охраната на Фицо, а съдът го остави в ареста за опит за умишлено убийство.

Нападателят е критикувал правителството на Фицо най-вече заради премахването на специализираната прокуратура, атаките срещу медиите, прекратяването на военната помощ за Украйна и отношенията с ЕС.

Нападателят, според местните медии бивш охранител в търговски център, е заявил в съдебната зала, че е решил да извърши нападението на 13 май, два дни преди стрелбата и че никой друг не е знаел за плана му. Мъжът е използвал личен 9-милиметров пистолет ЧЗ-75, който е притежавал от повече от 30 години.

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *