Начало | Новини | Референдум за избор на национален празник предлага кметът Спартански

Референдум за избор на национален празник предлага кметът Спартански

По повод разразилата се дискусия около изказването на Владимир Путин за произхода на азбуката ни, кметът Георг Спартански направи неочаквано изявление на редовната си оперативка в понеделник, на която присъстват и журналисти. Ще изпрати предложение до държавните институции в страната за провеждането на референдум заедно с предстоящите  избори. Въпросът за референдума да бъде: Коя дата избирате за национален празник на България от 3-ти март, 24-ти май, 6-ти септември и 22-ри септември ?

Според Спартански в навечерието на всеки от тези празници българите се делят на противници и привърженици на съответната дата. Единствено 24-ти май остава безспорен за българите и около него няма противопоставяния. Аргументът за подобно предложение е неприятното разделение в българското общество свързано с националните ни празници, а това удря по националното ни самочувствие, смята Спартански.

Прочетете също

Съветниците приеха за сведение справка за изпълнение на общинския бюджет за първото полугодие

dav Общински съвет – Плевен прие за сведение информация за изпълнението на бюджета на Общината, …

Един коментар

  1. Курт Вонигът

    Аз предлагам Плевен да има само един празник, а не два-10.12 и 15.05! Хем ще се харчат по-малко пари, хем ще се краде по-малко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *