„Републиканци за България“ предлагат за кмет на с.Николаево лице с влязла в сила присъда

ОИК – Плевен отказа регистрация на  кандидата

Частични местни избори 2021г. Снимка – Интернет

Въпросното лице е бившият кмет на Николаево Петър Георгиев Мончев. Припомняме, че същият бе свален от поста след влязла в сила присъда „лишаване от свобода“. „Републиканци за България“ за местните частични избори в Николаево го предлагат отново за кмет.

По този казус ОИК – Плевен провежда заседание на 28 януари 2021г. Протоколът от заседанието е публикуван на интернет страницата на ОИК, от където разбираме как е протекло обсъждането и гласуването за допускане на П Г М до участие в предизборната надпревара.

От началото на заседанието от 15 членната комисия отсъстват 2-ма. Любопитна подробност е, че преди  гласуването за допускане на лицето за участие в изборите още двама от членовете на комисията напускат заседанието. Според протокола това са Айгюл Алиева Хасанова и Василка Николова Митева. Така комисията остава в 11 членен състав. Четирима от този състав са били против прекратяване на пълномощията на кмета още  на заседанието на 21.10.2020г. Към тях на 28 януари т.г. се присъединява още един от членовете на ОИК – Плевен, според протокола това е Петър Бориславов Жеков.   С 6 гласа „за“ и 5 гласа „против“ ОИК – Плевен постановява решение за отхвърляне на предложението за регистрация на кандидатската листа на „Републиканци за България“.

Решението подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му. От преглед на документите публикувани на страницата на Централната избирателна комисия разбираме, че обжалване за сега не е  разглеждано.

Споделете:

Прочетете също

Плевен има своя първи Google сертифициран учител, който получи признание от световния гигант

Александър Тачев. Снимка – СУ „Ст. Заимов“, Плевен. Плевен има своя първи Google сертифициран учител, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.