Ремонт на уличната и пътна мрежа е най-важното за плевенчани в момента

ЧИСТОТА, ИНВЕСТИТОРИ, АДЕКВАТНО УПРАВЛЕНИЕ И СЪВЕСТНИ ГРАЖДАНИ СА ДРУГИТЕ ПОТРЕБНОСТИ

ОТНОВО ПЛЕВЕН
Плевен, център. Снимка – интернет.

На 13-ти февруари публикувахме анкета с въпрос „От какво има належаща нужда Плевен в момента ?” Поводът за нея бе читателският интерес към публикациите за строеж на нов стадион, както и припомнянето за подобно намерение преди 6 години останало без последствия.

Непрекъснатото говорене за стадион като най-важната потребност за хората от Плевен, ни накара да попитаме това ли е най-важното в момента ?

Според Google Analytics анкетата има 3 583 органично достигане и 1 456 прочита. Както и друг път, читателите предпочитат да коментират вместо да гласуват. Затова вотовете са само 159. Дори и така, те са показателни за предпочитанията на читателите какво в момента е най-важно за тях. Ето подредбата:

26.42 % – ремонт на уличната и пътна мрежа в Плевен, общината и областта

18.87 % – нови работни места

18.24 % – модерен и ефективен Център за бърза помощ

16.35 % – многофункционална зала за всякакви събития от местен, национален и международен характер

5.66 % – по-добра хигиена и чист въздух

5.66 % – нов стадион

Според анкетата не стадион, а ремонтирани улици и добра пътна мрежа са предпочитанията на плевенчани. На второ място са работните места, а на трето – модерен Център за бърза помощ.

Много показателни са коментарите, които разкриват нагласите по отношение качеството на живот в Плевен. Публикуваме малка част от тях, които будят размисъл и желание да бъдат чути.

Цанко Генков

От съвестни граждани и гражданки!!!

Живущите в града ни да спазват елементарни отношения към него като пазят чист, вардят от посегателства за разрушаването му, да не накърняват паметта и историята на този велик ГРАД.

А за кмета мн пъти съм писал :той се е клел че иска да работи за благота на града ни, просперитета, бъдещото поколение, здравето на гражданите и най важното децата. Без ДЕЦА няма как да се случат неговите обещания. Той знае че за малките проблеми които не се решават идват после мнооого големи коитио ще му скъсат нервите. Не вервам да спи спокойно

А аз зная че има мн грижи. От А – Я но поради тая причина си е направил екип. Който си мисли че е от тоя екип – еми запретнете ръкави и чуйте ни какво ви искаме. Оглушките са за друг град и друг екип. КОЙТО НЕ СТАВА г-н Кмете ВЪН.

Rumiana Ivanova

Качествена улична и тротоарна настилка, зелени площи, спортни съоръжения

Красимир Петров

От кметове като Тодор Табаков и Иван Миндиликов…. Професионален историк съм и добре знам какво са свършили и в какви времена са работили……

Рени Сахатчиева

Плевен има стенеща нужда от инвеститори, промишленост (не шивашка!!! ), нови работни места, мерки, които да върнат и младите хора. Плевен е мръсен град с разбити улици, занемарени градинки, преливащи кофи за боклук, хора от чистота, които не си вършат работата, защото основна им дейност е да бъдат избиратели.

Симеон Станков

Плевен има нужда да се оправи достъпа до обществени места за трудно подвижни хора и хора в инвалидна количка защото го има по проект а нищо не е направено за хората в инвалидна количка дори на пешеходните пътеки там не е на 0 а цяло стапало и на много места дори няма слизане от тротоара няма достъп до бюрото по труда няма достъп до много такива места и най вече да се чисти и да се пази тази чистота

Veselina Ivanova Ivanova

Хигиена най-вече, много мръсен град.Сигурно е един от най-мръсните в България, не знам при друг кмет да е било толкова мизерно,като сега.

Повече уреденост, липсва адекватна велоалея и бясната скорост на велосипедистите по центъра крие опасност!

Повече детски площадки и така обещаният парк за скейтборд и колелета, спортна зала и разкриване на работни места! Адекватна работа и насоченост към разкриване на работни места (защо ли Джъмбо така и не отвори врати в Плевен,а набираха работна ръка и изведнъж… ?)

Мариана Романова

От адекватно и отговорно управление.

Gabi Petrova

Хигиена. Толкова мръсен града не е бил..

Петя Асенова

Градът се нуждае от основно почистване-администрация, бизнес, инфраструктура….

Hristo  Vatchev

От нов водопровод!

Със сигурност Плевен се нуждае от още много неща. Въпросът е как да се подредят по значимост във време на пандемия и несигурност от всякакъв характер. И кой трябва да направи това – гражданите или управляващите ? Отговорът оставяме на читателите.

Споделете:

Прочетете също

Снимка 5 1

Кандидатът за кмет на Община Плевен на Коалиция „БСП за България“ Ева Маринова: Тръгваме за победа с бюлетина №1

Снимка: БСП – Плевен „Тръгваме за победа силни, решителни, смели и дръзки с бюлетина №1. …

5 Последни коментари

 1. Експерт по европроекти

  От много неща се нуждае Плевен, защото е изоставен град. Нужен е и ремонт на централния площад, който беше правен уж по европейска програма при великия кмет Стойков. Сега след дъжд е целият в локви. Ръководителят на тогавашния проект – Ованесян толкова некачествено го изпълни, че трябва да бъде прогонен с камъни от града.

 2. Петър Иванов

  Един проблем не се дискутира достатъчно, може би защото Общината реализира и шумно рекламира проекта си за новите електрически автобуси. На фона и на поскъпването на билетчето той може да не бъде оценен от гражданите ако не допринесе за разрешаването на един от най-големите и належащи проблеми на града – а именно потребността от нови линии на градския транспорт. В момента новите возила пътуват по съществуващи линии, което е безумно. Комплексите Дружба, Мара Денчева и Девети квартал практически не са свързани, а в тях има голям брой училища, здравни заведения и паркове. Ако някой живущ в 3-ти или 4-ти мкр-н на Дружба иска да се поразходи до Кайлъка или детето му учи в малката или голямата езикова как се оправя, по колко трябва да дава за път? 2-ро, от гледна точка на развитието на туризма е силно препоръчително да има редовна линия до Язовира, и то не от гарата, а от Сторгозия и/или от Дружба поради горепосоченото. 3-то, за това се говори и е обещано предизборно, но не виждам действия. Линия/линии до Света Марина, която е със статут на университетска, Метро, ПГ по МХТ, индустриална зона, има и музей там. От гледна точка на бизнес климата и инвеститорския интерес е много важно това. 4-то: поне още 1 линия до ж.к. Кайлъка. Реализацията на всичко това ще разреши много от проблемите, цитирани в анкетата, ще облекчи автомобилния трафик, ще се открият нови работни места, включително и в самия градски транспорт, значително ще се подобрят условията за туризъм в града, който според мен трябва да се разглежда като най-значимия отрасъл, но за целта разбира се трябва да се построи спортната зала и културната програма на Общината да се модернизира и насочи и към младите, да се организират фестивали, концерти на актуални изпълнители и т.н.

 3. Наталия Игнатиевна Дорошенко-Илиева

  Ремонт на уличната и пътна мрежа в Плевен! Ние имаме решение на този проблем, които го прави и с възможността да е свръх многофункционабен, самофинансиращ,.. качествен с иновационните ни еко разработки от бившият ни международен екип! предлагаме Ви съдействие, за да реанимираме града с: ПРОЕКТИ MAРРДВРИ – ПЛЕВЕН Международна Асоциация за Развитие, Развойна Дейност, Внедрениe и Реализация на Иновациите” ВИ ПРИВЕТСТВА С АПЕЛА: ДА СПАСИМ ЗЕМЯТА ЗА ПОКОЛЕНИЕТО СИ, ОБЕДИНЕНИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ГЕНОЦИДА, ЗА СЪВМЕСТНАТА И РЕАЛИЗАЦИЯ! НИЕ ДАВАМЕ ТАЗИ БЕЗОТКАЗНА ВЪЗМОЖНОСТ! Явихме се, като противници на прогонване на младите и бяхме подложени на безпощаден,… геноцид, но бяхме необходими на всеки, който докаже правдива идеология, за да не се лута обществото при избора за „управник”. През 2005 год. млади се включиха за решение на „ЕКО ПРОБЛЕМИ”, . За да дадеш мнение, съвет,… решение, трябва да знаеш отлично материята на проблема и да ги съпоставиш на страните за преценка документирано. Ние сме международен екип, даващ крайно, позитивно решение на всеки проблем в обществото и като новаторско ядро с тезата на „Есперантският съюз” в България за обединение на младите от „Източна Европа” за решение на организационните ни проблеми. Конгресите/семинарите в Будапеща, Сегед, Сопот, дадоха приоритет на решението за обединение. „Чешките събития” осуетиха проекта, но не се отказахме от приоритета да общуваме м/у нас. За да няма „разногласия”, решихме темите за обсъждане/решения да са за технически проблеми и бяха изключително кореспондентски. От 1970 г., разширихме контактите на високо ниво с балканските страни, а от 1980 год., с Русия, Израел,… Китай. Предоставяме, част на решените проблеми, създадени от насадените демократи да фалират производствените мощности, за да ги приватизират, но ние се явявахме с иновационни,… свръхконкурентни продукти, като реаниматори, за здрава/безпроблемна икономика. През 2005 год. млади при нас се включиха със самофинансиращи се активни решение на световните „ЕКО ПРОБЛЕМИ” Част от иновациите: 1/Това е екологично, локално, отоплителното съоръжение по място, време капацитет с над 10- ки пъти КПД, 100% с антисептичен ефект против епидемии, което ни прави монополисти в тази област. Те могат да се реализират за решение на проблема и на „коронавироса”. Имаме подобно у-во за лечения,… на грипни епидемии-1994 г. от съидейник, предложил ни съвместно производство за ЕС!продукт.
  2/Това е един от стотиците брак проблеми, родени от едночасовите шоута за професионални гении в производствена сфера при нас. Само един бракуван детайл е с стойност 3500 евро. Бъдете арбитрите!? . 4/«ЗЛАТЕН МЕДАЛ» за младите, реализирали идеята ни, България, да не е ЕС,… и депо за отпадъци…. 6/7/Това са „дипломи” от престижни институции, за приноса на младите да не сме ЕС депа за отпадък! 8/9/Това е глобален, но безотказно управляем, проблем „Климатичните аномалия” с прототип!! Решението за аномалиите на климата е, че трябва дипола, H2O да се структурира така, че да се възстановяват в необходимите съотношения, 3 – те и агрегатни състояния за кръговрата. 10/Такава я искаха младите в България, останали тук, за да настроят лостовата с/ма, чрез рамената на необходимия позитив, за да се самоунищожи всеки проблем и прокудените, да се върнат. Обединението, суровините, производствените мощности са панацеята за прогреса на обществото, а с дръзновената млада основа и иновациите, за реализация на всеки от нас. Подкрепяхме ги и затова е комплексния/картелен геноцид на нас. „Климатичните аномалии” са съвкупност от местни проблеми и имаме крайните им решения, но структуриране на Н2О, се осъществява на устойчива атмосфера/земя, а не с рекламни фотоси с президенти и сълзи от „Грета”? ВРЕМЕТО, ИЗБОРА,… потомството са скъпоценни за нас, защото са НАШИ. Да се обединим и защитим поколението си, без „Университетските”, книжовни литургии напътващи за подход с книжни проекти, а не с материалните ИНОВАЦИОНИ прототипни! Предоставяме Ви нужната информация за преценка и избора на/за МЛАДИТЕ??. Вашият мироглед!

 4. Наталия Игнатиевна Дорошенко-Илиева

  M A Р Д В Р И П Л Е В Е Н Международна Aсоциация за Развитие, Развойна Дейност, Внедрениe и Реализация на Иновациите” . ПРОЕКТИ MAРРДВРИ – ПЛЕВЕН . гр. Плевен 5800, офис: Сан Стефано № 7, офис 5, GSM:ВИ ПРИВЕТСТВА С АПЕЛА: ДА СПАСИМ ЗЕМЯТА ЗА ПОКОЛЕНИЕТО! НИЕ ДАВАМЕ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ АКО НИ ЗАЩИТИТЕ ОТ ГЕНОЦИДА И СЪВМЕСТНО ДА Я РЕАЛИЗИРАМЕ! ПРОТОТИПИТЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВОТО!
  Господа/жи държавници, избраници,… общество! . Ние сме ЕС съидейници, а с решението на „Глобално затопляне”,„Природни бедствия и аномалии”, „Технология за безостатъчна преработка на отпадъка в продукт”,… и като световна структура. За да бъдем полезни, гарантирайте ни безопасност от геноцида на „недалновидните”, за да сме защитени. Природните, социалните,… катаклизми не биха се реализирали, ако беше позволено да ги патентоваме и убедени в далновидността, и на управляващите, обществото не би се лутало за друга алтернатива, при прототипи за достоверност. Всяко деяние срещу нас и дейността е против ЕС,..световната общност. Ние сме изобретатели и няма за нас нерешим проблем и нелечима болест! Кои сме ние: Това, което не можа да го направи и ТРЪМП, можем да Ви го дадем с прототип за достоверност. Той не виждаше решението, защото проекта „Морски вариант” показва стимулиране на проблема? Прототипа е повдигане на морското ниво, а претекста им е „Топлинно замърсяване”, което показва „незнание”, защото топлината от ракетите за облаци, многократно надвишава отдадената слънчева енергия и показва корупционната версия. От 1989 год. се занимаване с еко проблемите с нач Екология СевКавказ Майоров, професор Бачкарова,… тех.центрове: Красноярск, Екатенобург, Ростов,… Кои бяхме: Ние сме тези, от които зависи съществуването на България. Вие подсказвате, че на нас и потомството ни трябва възможност, всеки да заеме полагаемото му се място според дарбите си, като истински натурални българи. Да се обединим и да реализираме завета. Знаещите ще дадем решение на проблемите с рикошета на свръхкачествени продукти, а Вие можещите ще заставите да позволят патентоване на изобретения с действащи прототипи за преценка и ще оставяме избора на обществото/потребителя, натурално. Ние бяхме изобретатели, нужни на всеки от обществото в решението на проблемите в пространството. Работещи с теза ХОБИ, винаги ставахме център за позитив решения, че за нас няма нерешим проблем, защото не сме етнически, политически,… личности, а обществени, даващи решение с достоверни прототипи. Всеки изпращаше проблемите решени и съвместно ги усъвършенствахме, чрез кореспонденция след „Чешката пролет” с разпада на съюза от източна Европа. Работихме по местоживеене, за да финансираме дейността си. Културата даде възможност за контакт, а с усъвършенствано решение, тех. прогреса и създадохме „Банка Иновационни продукти”, за да възродим обществото. Обръщението ни към Вас е продиктувано, че можете да съдействате на желанието ни, да сме истински жители на родната България, допринесли за развитието и от екипа на МАРРДВРИ –Плевен, за стабилно иновационно техническо/икономическо развитие на производствените и мощности с иновации. Обръщение към всички органи, потвърди тезата, че за да дадеш мнение/решение,… трябва да знаеш материята на проблема и на създателя им отлично. Покрива не е причина за срутване на сграда/проект/екип, а рехавата „основа/гредоред” от подръчен материал, но е виновен за състоянието им и колкото е по висок, толкова ще са по големи щетите за него и околните. Проблемите винаги се зараждат по местоживеене и ние предлагаме решение за превантивното им самоунищожение. Там където присъства реализирана иновация, няма криза защото тя е свръхконкурентна. Имаме решение на всеки проблем. Предлагаме го с теза „Интереса клати феса”. Изобретението е интереса, а патентовано е гаранцията за безотказен за отношенията ни позитив, за създаване на здрав и разсъждаващ, гредоред,… и основата. Остава наличие на контакт с високостоящ отговорен орган, но не и по местоживеене! Може да бъдете начело, защото ни трябва да патентоваме изобретения с прототипи и дадени на всеки да бъде с тях независим и така ще изградим здрава основа и гредоред!

  • Илия Илииев

   Наталия Игнатиевна Дорошенко-Илиева23.07.2022 от 16:56
   Ремонт на уличната и пътна мрежа в Плевен! Ние имаме решение на този проблем, които го прави и с възможността да е свръх многофункционабен, самофинансиращ,.. качествен с иновационните ни еко разработки от бившият ни международен екип! предлагаме Ви съдействие, за да реанимираме града с: ПРОЕКТИ MAРРДВРИ – ПЛЕВЕН Международна Асоциация за Развитие, Развойна Дейност, Внедрениe и Реализация на Иновациите” ВИ ПРИВЕТСТВА С АПЕЛА: ДА СПАСИМ ЗЕМЯТА ЗА ПОКОЛЕНИЕТО СИ, ОБЕДИНЕНИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ГЕНОЦИДА, ЗА СЪВМЕСТНАТА И РЕАЛИЗАЦИЯ! НИЕ ДАВАМЕ ТАЗИ БЕЗОТКАЗНА ВЪЗМОЖНОСТ! Явихме се, като противници на прогонване на младите и бяхме подложени на безпощаден,… геноцид, но бяхме необходими на всеки, който докаже правдива идеология, за да не се лута обществото при избора за „управник”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *