Ремонт на уличната и пътна мрежа е най-важното за плевенчани в момента

ЧИСТОТА, ИНВЕСТИТОРИ, АДЕКВАТНО УПРАВЛЕНИЕ И СЪВЕСТНИ ГРАЖДАНИ СА ДРУГИТЕ ПОТРЕБНОСТИ

Плевен, център. Снимка – интернет.

На 13-ти февруари публикувахме анкета с въпрос „От какво има належаща нужда Плевен в момента ?” Поводът за нея бе читателският интерес към публикациите за строеж на нов стадион, както и припомнянето за подобно намерение преди 6 години останало без последствия.

Непрекъснатото говорене за стадион като най-важната потребност за хората от Плевен, ни накара да попитаме това ли е най-важното в момента ?

Според Google Analytics анкетата има 3 583 органично достигане и 1 456 прочита. Както и друг път, читателите предпочитат да коментират вместо да гласуват. Затова вотовете са само 159. Дори и така, те са показателни за предпочитанията на читателите какво в момента е най-важно за тях. Ето подредбата:

26.42 % – ремонт на уличната и пътна мрежа в Плевен, общината и областта

18.87 % – нови работни места

18.24 % – модерен и ефективен Център за бърза помощ

16.35 % – многофункционална зала за всякакви събития от местен, национален и международен характер

5.66 % – по-добра хигиена и чист въздух

5.66 % – нов стадион

Според анкетата не стадион, а ремонтирани улици и добра пътна мрежа са предпочитанията на плевенчани. На второ място са работните места, а на трето – модерен Център за бърза помощ.

Много показателни са коментарите, които разкриват нагласите по отношение качеството на живот в Плевен. Публикуваме малка част от тях, които будят размисъл и желание да бъдат чути.

Цанко Генков

От съвестни граждани и гражданки!!!

Живущите в града ни да спазват елементарни отношения към него като пазят чист, вардят от посегателства за разрушаването му, да не накърняват паметта и историята на този велик ГРАД.

А за кмета мн пъти съм писал :той се е клел че иска да работи за благота на града ни, просперитета, бъдещото поколение, здравето на гражданите и най важното децата. Без ДЕЦА няма как да се случат неговите обещания. Той знае че за малките проблеми които не се решават идват после мнооого големи коитио ще му скъсат нервите. Не вервам да спи спокойно

А аз зная че има мн грижи. От А – Я но поради тая причина си е направил екип. Който си мисли че е от тоя екип – еми запретнете ръкави и чуйте ни какво ви искаме. Оглушките са за друг град и друг екип. КОЙТО НЕ СТАВА г-н Кмете ВЪН.

Rumiana Ivanova

Качествена улична и тротоарна настилка, зелени площи, спортни съоръжения

Красимир Петров

От кметове като Тодор Табаков и Иван Миндиликов…. Професионален историк съм и добре знам какво са свършили и в какви времена са работили……

Рени Сахатчиева

Плевен има стенеща нужда от инвеститори, промишленост (не шивашка!!! ), нови работни места, мерки, които да върнат и младите хора. Плевен е мръсен град с разбити улици, занемарени градинки, преливащи кофи за боклук, хора от чистота, които не си вършат работата, защото основна им дейност е да бъдат избиратели.

Симеон Станков

Плевен има нужда да се оправи достъпа до обществени места за трудно подвижни хора и хора в инвалидна количка защото го има по проект а нищо не е направено за хората в инвалидна количка дори на пешеходните пътеки там не е на 0 а цяло стапало и на много места дори няма слизане от тротоара няма достъп до бюрото по труда няма достъп до много такива места и най вече да се чисти и да се пази тази чистота

Veselina Ivanova Ivanova

Хигиена най-вече, много мръсен град.Сигурно е един от най-мръсните в България, не знам при друг кмет да е било толкова мизерно,като сега.

Повече уреденост, липсва адекватна велоалея и бясната скорост на велосипедистите по центъра крие опасност!

Повече детски площадки и така обещаният парк за скейтборд и колелета, спортна зала и разкриване на работни места! Адекватна работа и насоченост към разкриване на работни места (защо ли Джъмбо така и не отвори врати в Плевен,а набираха работна ръка и изведнъж… ?)

Мариана Романова

От адекватно и отговорно управление.

Gabi Petrova

Хигиена. Толкова мръсен града не е бил..

Петя Асенова

Градът се нуждае от основно почистване-администрация, бизнес, инфраструктура….

Hristo  Vatchev

От нов водопровод!

Със сигурност Плевен се нуждае от още много неща. Въпросът е как да се подредят по значимост във време на пандемия и несигурност от всякакъв характер. И кой трябва да направи това – гражданите или управляващите ? Отговорът оставяме на читателите.

Споделете:

Прочетете също

В Червен бряг наградиха 17 спортисти и един треньор за високи спортни резултати

Д-р Цветан Костадинов, кмет на Община Червен бряг и Патрицие Найманова, носител на два златни …

2 Последни коментари

  1. Експерт по европроекти

    От много неща се нуждае Плевен, защото е изоставен град. Нужен е и ремонт на централния площад, който беше правен уж по европейска програма при великия кмет Стойков. Сега след дъжд е целият в локви. Ръководителят на тогавашния проект – Ованесян толкова некачествено го изпълни, че трябва да бъде прогонен с камъни от града.

  2. Петър Иванов

    Един проблем не се дискутира достатъчно, може би защото Общината реализира и шумно рекламира проекта си за новите електрически автобуси. На фона и на поскъпването на билетчето той може да не бъде оценен от гражданите ако не допринесе за разрешаването на един от най-големите и належащи проблеми на града – а именно потребността от нови линии на градския транспорт. В момента новите возила пътуват по съществуващи линии, което е безумно. Комплексите Дружба, Мара Денчева и Девети квартал практически не са свързани, а в тях има голям брой училища, здравни заведения и паркове. Ако някой живущ в 3-ти или 4-ти мкр-н на Дружба иска да се поразходи до Кайлъка или детето му учи в малката или голямата езикова как се оправя, по колко трябва да дава за път? 2-ро, от гледна точка на развитието на туризма е силно препоръчително да има редовна линия до Язовира, и то не от гарата, а от Сторгозия и/или от Дружба поради горепосоченото. 3-то, за това се говори и е обещано предизборно, но не виждам действия. Линия/линии до Света Марина, която е със статут на университетска, Метро, ПГ по МХТ, индустриална зона, има и музей там. От гледна точка на бизнес климата и инвеститорския интерес е много важно това. 4-то: поне още 1 линия до ж.к. Кайлъка. Реализацията на всичко това ще разреши много от проблемите, цитирани в анкетата, ще облекчи автомобилния трафик, ще се открият нови работни места, включително и в самия градски транспорт, значително ще се подобрят условията за туризъм в града, който според мен трябва да се разглежда като най-значимия отрасъл, но за целта разбира се трябва да се построи спортната зала и културната програма на Общината да се модернизира и насочи и към младите, да се организират фестивали, концерти на актуални изпълнители и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.