Ремонтират пътя Ясен – село Бежаново

ИЗВЪРШВА СЕ РЕМОНТ НА ОБХОДНИЯ ПЪТ НА ПЛЕВЕН И  НА РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТИЩА II И III КЛАС В ОБЛАСТ ПЛЕВЕН

РЕМОНТ 1 1
Снимка
– Плевен прес.

Пред завършване е ремонтът на пътя от село Ясен до с. Беглеж към село Бежаново, до границата с област Ловеч. Това каза за „Плевен прес” инж. Ивайло Денчев – управител на Областно пътно управление – Плевен. По отношение на извършващите се в момента ремонти на територията на област Плевен, инж. Денчев каза следното:

„Ремонтът на пътя Ясен – село Бежаново, до границата с област Ловеч, е започнал през м. юли и ще свърши всеки момент, защото от с. Градина посока Ясен, няма толкова повреди по настилката и ще се работи по-бързо.

Ремонтът включва изсичане на храсти за разширяване габаритите на пътя, отводняване, т.е. сваляне на банкетите и премахване на пластовете пръст и кал за по-добро отводняване, фрезоване и машинно полагане на асфалтова настилка.

По отношение пътната маркировка е пусната заявка до АПИ, тъй като хоризонталната маркировка е през централен договор с АПИ и при хубаво време ще се извърши и това, поне осевата линия ще бъде направена.

Има дефекти по пътя между селата Беглеж и Бегжаново, които тази седмица ще бъдат отстранени. Това са напуквания по новоположената асфалтова настилка, които ще бъдат отстранени.

Ремонтът на пътя Ясен – Бежаново е с тригодишна история, затова сега е започната работа по него.

В момента се извършва ремонт на обходния път на Плевен, където се прави закърпване на пътя. От следващата седмица започва ремонт на  пътя Никопол – Белене, до село Деков, където е връзката с гр. Белене. В същото време ще се обират дупките по републиканските пътища от II и III клас, където са се появили, за да се подготвят пътищата за зимния период.

Има и един много лош път – това е Кнежа – Гостиля – Ставерци – Староселци, който е в ужасно състояние”, каза още инж. Денчев. Той се надява да стигне времето и за него и да бъдат закърпени образувалите се дупки  по този маршрут.

РЕМОНТ ГЛАВНА 1

Споделете:

Прочетете също

437541863 740349108083560 1889949255045264289 n

Картини, бродерии и мозайки от раковини показват в Кнежа, съвместно с посолството на Северна Корея

Корейски картини, бродерии и мозайки от раковини показва в Кнежа, съвместно с посолството на Северна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *