Ректорът на МУ-Плевен обсъди с кмета на Ловеч бъдещи инициативи за новия факултет по ветеринарна медицина

310124 petkov dimitrov

Снимка: Община Ловеч

Ректорът на МУ-Плевен проф. Добромир Димитров обсъди на 31 януари, бъдещи иницитиви с кмета на Ловеч Страцимир Петков, свързани с предстоящото откриване на новия факултет по ветеринарна медицина, съобщават от университета, по информация на община Ловеч. Поводът бе преминалата оценка за административно съответствие концепция за интегрирани териториални инвестиции “Единно здраве“ за Северозападен регион“ по процедура за „Концепции за интегрирани териториални инвестиции“ в рамките на Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г., в която Община Ловеч е партньор.

Съгласно утвърдения бюджет за община Ловеч са предвидени средства в размер на 3,4 милиона лева, включващи дейности по облагородяване на междублокови пространства, изграждане на детски площадки и съоръжения за спорт на открито, както и за рехабилитация на езерото в парка „Стратеш“ и района около него. Изпълнението на дейностите по концепцията обхваща девет общини, както и всички държавни и общински болници в съответните населени места, за които е предвидено ново модерно медицинско оборудване според нуждите на всяко лечебно заведение.

Днес, 1 февруари, ще се проведе втора среща в онлайн среда с екипа от страна на Медицинския университет и Община Ловеч с участието на заместник-кмета д-р Алдин Начков. На 20 февруари предстои процедура по обществено обсъждане с всички партньори, което ще се състои в Ловеч, организирано от ОИЦ – Ловеч.

На срещата на 31 янаури кметът на Ловеч представи на домакините своята идея за развитие и подпомагане на здравеопазването в община Ловеч. От страна на Медицинския университет се ангажираха да съдействат пълноценно в рамките на своята компетентност в областта на медицината и здравната система. Предстоящото сътрудничество ще включва и допълнителни инициативи в сферата на ветеринарномедицинските услуги предвид предстоящото откриване на новия факултет по ветеринарна медицина в МУ – Плевен.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *