Ректорът на ВВВУ Юлиян Радойски на посещение в плевенско училище

На 13.10.2020 г. на посещение в НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен беше бригаден генерал Юлиян Радойски – началник/ректор на ВВВУ „Георги Бенковски“, гр. Долна Митрополия, заедно със заместник-началник по учебната част/заместник-ректор – полк. доц. д-р инж. Асен Маринов и майор Горин Горанов.

След среща с Цветелин Горанов – директор на НУ „Христо Ботева“ и педагогическия екип на училището, гостите разгледаха материалната база на училището и се срещнаха с ученици, като запалиха в тях интереса към науката и по-конкретно към авиацията.

Разказваха за първите български космонавти и постиженията на българите в света на научните открития. В разговор между двамата ръководители се набелязаха важни стъпки за бъдещо сътрудничество между двете институции, което се изразява и в подписването на рамково споразумение за съвместна дейност. Ген. Радойски дари на училището „Медальонът“ – книга, описваща важни събития от българската история.

На свой ред г-н Горанов подари на своите гости барелеф на Христо Ботев – патрон на училището. Ученици от ВГ „Ботевци пеят“ с ръководител Валентина Николова бяха подготвили музикален поздрав с едни от най-хубавите български песни. В последствие те получиха покана за посещение на Годишната международна научна конференция на ВВВУ „Георги Бенковски“ 2020 – Долна Митрополия, която ще се проведе на 16.10.2020 г.

Споделете:

Прочетете също

Според социологическите агенции „Възраждане” е четвърта политическа сила. Според „Възраждане” – са първа.

Снимка – интернет. Социологическите агенции Тренд, Галъп и Алфа рисърч публикуваха свои проучвания за електоралните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.