Начало | Култура | Рекорд ! 9 508 души са прочели за острата реакция на СБХ – Плевен срещу решение на Общинския съвет

Рекорд ! 9 508 души са прочели за острата реакция на СБХ – Плевен срещу решение на Общинския съвет

В Денят на Трифон Зарезан, фейсбук страницата на „Плевен прес” отбеляза рано сутринта 9 508 достигнати хора на публикацията „Съюзът на художниците в Плевен с остра реакция към Общинския съвет”. Броят на споделянията е огромен – 549.

Скандалното решение на Общинския съвет от 31-ви януари т.г. за премахване на Международния симпозиум по скулптура, отдавна напусна пределите на Плевен. Творци от цялата страна, творчески обединения, държавни институции, българи в чужбина, реагират с възмущение на случилото се. Тези реакции, както и многочислените коментари в социалните мрежи показват на управляващите, че:

 • приемат решения по безпардонен начин, което вбесява хората. Без аргументи, без обяснения, без мотивация. Само със силата на мнозинството.
 • лицата, които приемат по този начин решения в областта на културата, са без експертиза в изкуствата. Да припомним, че освен живописта и скулптурата, изкуства са и литературата, музиката, театъра. За да предлагаш решения в тези области трябва да си или експерт или безцеремонен политик.

До този момент няма индикации кое от двете е вярно за общинските съветници взимащи решения в областта на културата.

Прочетете също

„Безвремие“ спечели първа награда на онлайн конкурса за фотография в Кнежа

“Безвремие” – победител в конкурса. Снимка – Биляна Панова. „В организирания от Общината по повод …

4 коментара

 1. Ужас или безумие?

  Нали уж Плевен беше град на поети и философи? А какво става реално? Илитерати и примати?

 2. По-полека

  “достигнати хора на публикацията” не означава прочели я. Образовайте се малко по фейсбук тънкостите преди да пишете глупости. Заблуждавате хората и за споделянията.

 3. Съвсем полека

  За фейсбук завистта сме наясно, а за глупостите вие сте добър пример. Хубав ден !

 4. За разлика от вашите платени, контролирани и мейнстриймизирани фейсбук групи, тук няма цензура и прилагане на одиозните принципи на Ноам Чомски, визирани в “Медиите под контрол”!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *