Режим на уличното осветление въвеждат в община Долна Митрополия

Снимка – Интернет.

В съобщение на официалната страница на Община Долна Митрополия се казва:

„В последните месеци наблюдаваме покачване на цените на електроенергията и горивата. Както много общини в България и Община Долна Митрополия е принудена да въведе режим на уличното осветление. Вследствие драстичното повишаване на цената на електроенергията, сметките за ползвана електроенергия, които Община Долна Митрополия трябва да плаща се повишиха повече от три пъти. Осъзнавайки отговорността за осигуряване на нормален начин на живот на жителите на общината, но и отчитайки изключително високите и непосилни сметки за електроенергия предприемаме спешна мярка за въвеждане на режим на уличното осветление, за което предварително се извиняваме на жителите от Общината.

Таймерите на уличното осветление ще бъдат настроени поетапно до края на месец януари и в зависимост от това ще въведем режим за работа на уличното осветление по описания по-долу график. Действията се предприемат след проведена среща с Началника на Районно управление на МВР – Долна Митрополия и кметовете на кметства в общината и съобразявайки се с работещите и пътуващи граждани.

В тъмната част на денонощието, съгласно изработен вътрешен график, органите на полицията ще осъществяват патрулна дейност в населените места на Общината.

Горепосоченият режим остава в сила докато се намери и приложи механизъм за компенсиране на общините в частта разходи за ел. енергия.“

Графикът за всички населени места може да видите на страницата на Община Долна Митрополия:

https://dolnamitropolia.acstre.com/currentNews-2302-newitem.html

Споделете:

Прочетете също

В Червен бряг наградиха 17 спортисти и един треньор за високи спортни резултати

Д-р Цветан Костадинов, кмет на Община Червен бряг и Патрицие Найманова, носител на два златни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.