Регионален младежки форум за споделяне на добри практики „Гласът на младите”

мл форум 1

На 12 април в зала „Плевен” на Областната администрация, под патронажа на областния управител, се проведе Регионален младежки форум за споделяне на добри практики „Гласът на младите”. Организатор на събитието е  фондация „На крилете на знанието“ с подкрепата на Община Плевен и Регионален инспекторат по образованието – Плевен.

Официални гости на форума бяха:  Елина Димитрова – зам. – кмет на община Плевен, Албена Тотева – началник на РУО – Плевен, Людмила Гоневска – началник на отдел 

“Образование и младежки дейности” в община Плевен, 

Николай Иванчев – директор на фондация „На крилете на знанието“,  Сашо Радоловски – член на УС на фондация “На крилете на знанието” и Мирена Петрова – старши специалист „Стратегически партньорства“ във фондация „Заедно в час“.

Събитието беше открито от Виолета Иеремиева, която се обърна към участниците с думите: “Понеже бъдещето принадлежи на младите, искам да ви убедя, че всеки един от вас трябва да има самочувствието на достоен гражданин на света и да знае, че притежава енергията и силата да управлява събитията, да ги предизвиква и да обръща историята. Бъдещето принадлежи на визионерите, то принадлежи на мечтателите и те движат света напред. Надявам се, че всички вие тук сте общност от мечтатели, които тепърва ще изграждат един по-добър и справедлив свят. За мен е чест, че присъствам тук и съм патрон на това събитие. “

Мисията на форума „Гласът на младите” е чрез споделянето на добри практики и презентиране на идеи, чрез  разработването на научни и теми и казуси да обединява, обучава и мотивира младежите, да открива и развива техните заложби. Целта е той да се превърне в трибуна за учениците от различни училища в региона, които да споделят свои идеи, опит, успешни практики, съпътстващи предизвикателства и успехи. Участието в инициативата подпомага активното участие на младежите в образователния процес, допринася за способността им да разрешават проблеми, развива редица умения – самостоятелност, ораторско майсторство, работа в екип. 

По регламент участниците са групирани в три модула, според възрастта им – ученици от I-IV клас, V-VIII клас и младежи от IX-XII клас.     

В различните тематични категории: “Гражданска активност“, “Лидерство и кариера”, „Култура и културно наследство“ и „Спорт, здраве и устойчиво развитие“ 

бяха представени проекти от: ПГ по мениджмънт и хранителни технологии – Плевен, ДФСГ „Интелект“- Плевен, ОУ „Петър Берон“-  Плевен, СУ„Димчо Дебелянов“ – Белене, ПГ по механоелектротехника – Плевен, ОУ „Цветан Спасов“  – Плевен, Спортно училище “Георги Бенковски” – Плевен, ПГ по лозарство и винарство”Александър Стамболийски” – Плевен, СУ”Анастасия Димитрова” – Плевен, СУ”Стоян Заимов” – Плевен, ПГ с преподаване на чужди езици “Димитър Димов” – Плевен.

Всеки екип имаше на разположение до десет минути за представяне на своя проект. Младите хора използваха разнообразни начини за визуализиране на информацията – презентация, разказ, театрален етюд. Отборите взаимно се оценяваха по зададени критерии.

На финала областният управител Виолета Иеремиева връчи сертификати на всички участници.

мл форумм 3

мл форум 5

Текст и снимки: Пресцентър – Областна администрация – Плевен

Споделете:

Прочетете също

545359eca6591ac5f37fce801a876dfb 1

Кметът на Червен бряг: 24 май обединява всички нас около езика и писмеността ни като народ

Уважаеми жители на община Червен бряг, Уважаеми педагози, ученици и дейци на културата, Честит 24 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *