Ралица Симеонова: “Формацията на Янев се пълни със странни отломки, няма как да съм част от нея”

1653832654 ddd
От дясно на ляво: Виолета Комитова, Стефан Янев, Ралица Симеонова. Източник – Интернет

Втори ключов човек напусна партията на Стефан Янев още преди нейното основаване. Бившата заместник-министърка на отбраната Ралица Симеонова, смятана за най-приближеният човек до Янев, оповести отказа си от ПП “Български възход” в своята Фейсбук страница.

Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем в новата формация „Български възход“ е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности“, пише Симеонова. Добавя още:

“Няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път”.

Припомняме, че преди седмици бившият шеф на БАБХ и някогашен депутат от НДСВ проф. Пламен Моллов бе изолиран от партията лично от Янев. Причината бе разкритието на настоящия такъв проф. д-р Христо Даскалов, че Моллов му е предлагал подкуп от над 100 хиляди лева. Предполага се, че Моллов няма да присъства на основаването на “Български възход”, което ще се проведе днес. Там обаче със сигурност ще бъде Поли Карастоянова, бивша депутатка от Патриотичен фронт (ВМРО и НФСБ). През 2015 година тя бе уличена в лобизъм лично от Валери Симеонов и отстранена от парламентарната група. Карастоянова е част от Инициативния комитет на ПП “Български възход”.

Бившият служебен премиер Янев е сред най-активните партийци, призоваващи за предсрочни парламентарни избори.

Споделете:

Прочетете също

437541863 740349108083560 1889949255045264289 n

Картини, бродерии и мозайки от раковини показват в Кнежа, съвместно с посолството на Северна Корея

Корейски картини, бродерии и мозайки от раковини показва в Кнежа, съвместно с посолството на Северна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *