Районна прокуратура – Плевен проведе образователна лекция пред ученици от 8 до 12 клас

IMG 2446

Районна прокуратура – Плевен проведе образователна лекция пред ученици от 8 до 12 клас на „Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване“ – Плевен на 6 юни, съобщават от Апелативна прокуратура – Велико Търново. Обучението е по програма на Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката: „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Лектори в програмата бяха г-н Владимир Радоев – Административен ръководител, районен  прокурор на РП Плевен и г-жа Елеонора Янева – прокурор в РП Плевен, които запознаха учениците с темата: „Наказателната отговорност на непълнолетните лица“.  

По време на срещата бяха засегнати и други теми, като агресията в училище, хулиганските прояви, последиците от употребата и държането на наркотични вещества. Бяха представени и реални примери от практиката на магистратите.

Учениците демонстрираха засилен интерес по темите и активно участваха в проведената дискусия.

Програмата „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ има за цел повишаване на правната култура на учениците и затвърждаване доверието в органите на съдебната власт.

обучение на РП Плевен по Програма снимка 2

Снимки: Апелативна прокуратура – Велико Търново

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *