Разкриват участък „Пожарна безопасност и защита на населението“ в кв. „Сторгозия“ – Плевен

Снимка – „Плевен прес“.

На 22 ноември 2022 година в РДПБЗН – Плевен е получена заповед на министъра на МВР, относно изменение на утвърдения щат на РДПБЗН – Плевен. Със заповедта се създава Участък „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Сторгозия на РСПБЗН – Плевен, в състав от 10 служители и един началник на участък.

УПБЗН-Сторгозия е с адрес: град Плевен, ул. „Сторгозия“ № 12. Значително ще се подобри пожарната безопасност и защита на гражданите в района и екипите ще достигат по-бързо до местопроизшествията в западната част на областния град, в Община Долни Дъбник и в населените места, намиращи се западно от град Плевен.

Работата по обособяване на УПБЗН – Сторгозия е започнала през 2019 година. Значителна трудност са били първоначалните действия по обединяване на два имота, управлявани от РДПБЗН – Плевен и издаване на акт за държавна собственост. Геодезическото заснемане и цялостно проектиране на сградата, в която ще се помещава УПБЗН – Сторгозия е дело на архитект Красимир Попов и неговия екип.

Благодарение на активна работа и осъществено взаимодействие са гласувани решения на Общински съвет Плевен и Общински съвет Долни Дъбник за обособяване на структура за пожарна безопасност и защита на населението в западната част на град Плевен. В последствие е издадено разрешение за строеж и са предприети конкретни строително ремонтни работи по преустройството на съществуваща сграда.

Към момента все още ремонтните дейности не са приключили, но от 1 май 2021 година реално се носи дежурство с пожарен автомобил и екип от трима служители. Планирано е, всички дейности, свързани с обособяването на УПБЗН – Сторгозия да бъдат напълно завършени до началото на лятото на 2023 година.

Споделете:

Прочетете също

Внезапно почина треньорът на Карлос Насар – Илиян Илиев

От ляво на дясно: Илиян Илиев – треньорът на световният шампион по вдигане на тежести …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *