Разединение сред ресторантьорите относно отварянето на заведенията

Едни настояват това да стане на 1-ви февруари, други – на 1-ви март

Снимка – интернет.

На извънредно заседание на МС министър председателят Борисов предложи 2 варианта за ресторантьорите – ресторантите да отворят още в началото на февруари при 50% капацитет и с работно време до 22:30 часа, но с ясното съзнание, че могат отново да бъдат затворени при влошаване на епидемичната обстановка. Другата възможност е да отворят от 1 март, като до тогава се подкрепят със средствата, отпуснати от НАП.

На среща между министъра на здравеопазването и Българската хотелиерска и ресторантьорска организация /БХРА/ е било договорено, че ресторантите ще отворят на 1-ви март  с капацитет до 50 % и работно време до 22.30 ч.  

Атанас Димитров от БХРА обяснява причината: „Компенсация ще може да бъде получена за целия февруари месец. Ако се отворят заведенията през февруари, няма да може да бъдат изплатени средства на колегите. От това произтича предложението“,

Срещу това възразяват от Българска асоциация на заведенията /БАЗ/ и Сдружение на заведенията в България /СЗБ/. Причината е, че не са участвали в среща с министъра на здравеопазването и не са съгласни с датата на отварянето 1-ви март.В своя декларация те посочват още: „Нашите искания по темата са ясни и категорични и са обявени многократно и гласно – отваряне на 1 февруари 2021година. . Подчертаваме, че БХРА никога не е заявявала своята подкрепа за протеста на бранша. Нашите сдружения категорично заявяват, че не са съгласни с тези дати и намерението ни да протестираме и да искаме отваряне на 1 февруари остава.

Призоваваме всички представители на засегнатите бизнеси да подкрепят протеста ни в 12 часа утре (27 януари) пред Министерски съвет”

Анкета на Плевен Прес

Прочетете също

Надпреварата за народния вот е в ход – кои са първите регистрирани

Надпреварата за народния вот е в ход – кои са първите регистрирани

Снимка – Интернет. Две партии и една коалиция са регистрирани до днес, 25 септември, за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *