Раздадени са избирателните списъци в област Плевен

20220818 084509 1
Снимка – Областна администрация – Плевен.

На 18 август 2022 г., упълномощени от кметовете, представители на общинските администрации в 11-те общини на област Плевен – Белене, Гулянци, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Искър, Кнежа, Левски, Никопол, Плевен, Пордим и Червен бряг получиха, от организационно-техническият екип на Областна администрация Плевен, предварителните списъци за гласуване в изборите за Народно събрание на 2 октомври 2022 г.

Това стана възможно, в изпълнение на задълженията на областния управител да осъществява дейности от организационен и технически характер по подготовката и организирането на изборния процес, регламентирани в чл. 18 от Изборния кодекс, и след като упълномощен представител от състава на областна администрация, получи предварителните списъци за гласуване, на 17 август 2022 г., от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Съгласно чл. 41, ал. 1 и чл. 42, ал. 2 от Изборния кодекс и в съответствие с Хронограмата за изборите за Народно събрание на 2 октомври 2022 г., приета с Решение № 1201-НС от 2 август 2022 г. на ЦИК, общинските администрации следва да обявят предварителните избирателни списъци и да ги публикуват на интернет страниците си, не по-късно от 40 дни преди изборния ден, до 22 август 2022 г., включително.

Снимка и текст: Областна администрация – Плевен.

Съгласно Хронограмата на ЦИК ГД „ГРАО“ в МРРБ извършва проверка на списъците, представени от партиите и коалициите.

Споделете:

Прочетете също

Снимка 5 1

Кандидатът за кмет на Община Плевен на Коалиция „БСП за България“ Ева Маринова: Тръгваме за победа с бюлетина №1

Снимка: БСП – Плевен „Тръгваме за победа силни, решителни, смели и дръзки с бюлетина №1. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *