Радостин Василев: Финансовото и икономическо състояние на Плевен и областта, ще бъде моята цел

Радостин Василев от Има Такъв Народ, депутат от 15 МИР Плевен. Снимка – интернет.

Както информирахме нашите читатели, „Плевен прес” се свърза с деветимата плевенски депутати по повод първия работен ден на 46-то Народно събрание. Попитахме ги за първоначалните им впечатления, за целите, които ще „гонят” в полза на Плевен и плевенска област, както и за връзката им с избирателите от тук нататък.

Ето какво каза Радостин Василев от Има Такъв Народ:

Г-н Василев, какво подсказват първите ви впечатленията от работата на това НС, по отношение бъдещото управление на страната ?

Първият работен ден по принцип е официален и това, което се случва в откриването на Парламента не може да  подскаже как той ще работи. Имаше интересни сигнали и те бяха в изказванията на представителите на политическите партии. Тези изказвания дават надежда, че приоритетите пред България не са много различни що се отнася до партиите, които са по-близо до Има Такъв Народ. Това са Демократична България, Изправи се БГ. Не беше лоша речта на Корнелия Нинова – БСП.

Естествено ГЕРБ са диаметрално противоположни като разбирания на всички партии и се очертава да бъдат в изолация. Това е факт.

Мисля си, че диалог със сформирането на Парламента вече има. Разговарям с колегите от партиите Демократична България и Изправи се БГ. Свободно обсъждаме бъдещи законодателни инициативи. Предполагам, че в следващите дни ще имаме разговори по отношение подкрепа за правителство.

Ива Митева от ИТН стана председател на 46-то НС, което е добре от професионална гледна точка, защото тя е подготвена да председателства тежък Парламент.

Първият ден на 46-то НС беше по-спокоен от този, на предишното 45-то НС. Работи се нормално и няма нищо, което да е странно или различно.

Какво най-напред ще направи Радостин Василев като депутат, за Плевен и областта ?

Това много зависи от позицията ми, в която ще бъда. Дали ще остана народен представител или ще бъда в изпълнителната власт. Знаете, че бях в кабинета на първото предложение на ИТН. Ако отново бъда в бъдещ кабинет, тогава първата ми среща ще бъде съответно с местната власт в Плевен на тема „Спорт в града”. Защото ще имам ресор, за който ще отговарям.

С колегите от ИТН говорихме за това, че политиката по регионите е много важна. Затова мисля да поставя темата за финансовото, изобщо икономическото развитие на областта. Независимо дали съм министър или народен представител.

Как ще поддържате връзка с избирателите си от тук нататък ?

Тази събота се прибирам в Плевен и първо ще имам среща с всички общински структури на ИТН, за да ги запозная със ситуацията в момента. След това ще имам срещи с избиратели и хора от града. Изобщо нито за момент няма да се губи връзката с мен, независимо дали съм в изпълнителната или законодателна власт. С хората, с които съм се виждал в Плевен и всички общини в плевенска област, ще се виждаме. Нямам намерение да изчезна както правят други избраници. Напротив – хората трябва да са спокойни, че в мое лице имат депутат от ИТН, с който да обсъждат съществени въпроси.

Споделете:

Прочетете също

Пламен Тачев е водач на листата на ГЕРБ в 15 МИР Плевен, за изборите на 2 октомври

Пламен Тачев. Снимка – интернет. Пламен Тачев ще бъде водач в листата на ГЕРБ-СДС за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.