Радостин Василев /ПП/: От ГЕРБ съм виждал само лоши изборни практики

РАДОСТИН 1
Радостин Василев. Снимка – Плевен прес.

Радостин Василев, упълномощен представител на „Продължаваме промяната“ за изборите на 2-ри април, даде изявление пред медиите за казуса с председателското място на РИК-Плеве ЦИК ще решава кой да оглави РИК – Плевен

Ето неговата позиция:

„Най-важното е да гарантираме честността на вота. Защото аз имам огромни притеснения с въвеждането на хартиената бюлетина и с броенето на разписките от машините, че на ниво секционни комисии, и на ниво Районна комисия, ще имат големи затруднения в обработването на резултатите.

Ние нямаме добри спомени от изборите в област Плевен, които са организирани от дългогодишен представител на ГЕРБ в РИК. Нищо лично, но в Плевен, от ГЕРБ през времето, в което аз съм бил на избори, съм виждал само лоши изборни практики. И ми се иска да ме разберете правилно, че бих вярвал на различен човек за РИК, отколкото на представител на ГЕРБ. Това е моя последователна позиция и аз я застъпвам както на национално, така и на местно ниво.

Ако не се реализира това наше желание, съм заявил алтернативно искане да имаме секретар на РИК. И аз диалог с ГЕРБ няма да имам. Нито на национално, нито на местно ниво. Ако някой е поддържал контакти с тях докато ме е нямало, аз се завърнах и те са абсолютно неприемливи хора за разговори“.  

Споделете:

Прочетете също

2 13

Тестват преносен газопровод в град Левски

Община Левски подкрепя инициативите на местната общност Изпитания за якост и плътност на преносен газопровод …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *