Радостин Василев: Какви бяха всички заявки за промяна, като двигателят ти са някакви посолства, договорки с Бойко и предателство ?!

РРРРР

Радостин Василев, депутат в 49-то НС от 15 МИР Плевен от “Продължаваме промяната”.

На дадената днес, 26-ти май в БТА – София пресконференция, депутатът от 15 МИР Плевен изнесе данни от състояло се онлан нощно заседание на НС на ПП, за което е бил уведомен официално. Изнесената на това заседание информация от страна на Кирил Петков и Асен Василев е причината да бъде дадена въпросната пресконференция. На нея Радостин Василев каза:

„”ПП не се интересуват от желанията на своите избиратели, а от това на всяка цена да консумират изпълнителната власт. С опорки като:

-конституционна реформа.

В този фрагментарен парламент, който не може да излъчи председател, камо ли правителство, те ще правят конституционна реформа с ГЕРБ и ДПС. Абсолютна заблуда за българските граждани.

– няма да има бюджет, спират изплащането на заплатите в администрацията.  

За 15 минути в пленарна зала може да се гласува удължителен бюджет и да не изпадаме въобще в такава ситуация.

някаква дълбока държава, руски интереси, злото, което стои зад ъгъла, ги кара да направят по-малкото зло и да направят коалиция с ГЕРБ.

Това е коалиция и за всички в ПП това е ясно. Желанието на лидерите и на част от ръководството да излъжат българския народ само с една Мария Габриел, е измама. Тя ще бъде министър председател след 9 месеца и ще управлява като Фандъкова София.Така ще се управлява и държавата.

Не мога да допусна това предателство, защото огромна част от хората в ПП са получили доверието на българското общество именно затова, че те се противопоставят на ГЕРБ.

Аз получих одобрението на гражданите на плевенска област именно заради моята последователна политика срещу ГЕРБ и срещу това, което ГЕРБ създаде през последните 15 години в държавата.

Българските граждани бяха по площадите преди две и половина години именно за това – да се борим с модела на ГЕРБ. ГЕРБ свали правителството на Кирил Петков, заедно с ИТН и останалите. ГЕРБ направи Кирил Петков за смях пред цяла България. ГЕРБ саботират съдебната реформа от години.

Когато желанието за власт на всяка цена, усещайки, че вече имаш електорален дефицит и дефицит на доверие в обществото, изпреварва желанието да бъдеш отговорен спрямо обществото и ти реши да направиш правителство с ясното съзнание, че си унищожен след прегръдката с ГЕРБ, това говори за някакво задкулисие.

Пълни лъжи нарече Радостин Василев твърденията на Кирил Петков за някакви записи в централата на ПП, в стаята на парламентарната група и в разговори. „Вероятно г-н Петков се притеснява от някакви други записи, с които аз не разполагам”, уточни Василев.

На пресконференцията стана ясно, че единственият запис, с който разполага е от заседанието на НС на ПП, провело се в неделя, 21-ви май от 22:00 часа, за което е бил уведомен. Същото се е провело онлайн. От този запис става ясно, че Кирил Петков е заявил, че трябва да се обяснява на обществото, че всъщност няма коалиция с ГЕРБ в решението да се направи коалиционно правителство между ПП и ГЕРБ.

Въпросният запис е 4 часа и половина, а не 10, както твърди Петков. Записът не е таен и ще бъде предоставен в пълния му размер на всички журналисти, информира Василев. И заяви:

„Много е тежко човек да преживява за втори път предателство и поради тази причина повече в чужди проекти и на чужди хора доверие няма да имам. Пред нас /Сдружение „Силна България”, бел.ред./ пътя остава само един –  истината и само истината”.

Що се отнася до участието в ПП и отношението му към Кирил Петков, Василев каза: „Кирил Петков – базисно коректен човек, борец до последно със статуквото, страхотен бой изяде. Той ни покани, заради него се присъединихме. Или е зависим, или го държат с нещо, или е уплашен, или е много лаком. Но накрая май ще излезе, че е много глупав. Защото с това свое действие, дори да не се реализира кабинет, той губи подкрепата на българските граждани.”

Пред медиите бе пуснат 5-минутен запис на подбрани моменти от заседанието на НС на ПП, провело се на 21-ви май. Ето част от позициите на Асен Василев и Кирил Петков казани на въпросното заседание:

„Да лайкваме  за застраховка Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер, Борисов се изпира през този вариант, няма две мнения, защото изглежда като коалиционно, въпреки че ние ще казваме, че е само Мария Габриел”.

„Днес имах разговор с Урсула /Урсула фон дер Лайен, бел.ред./, като ѝ зададох точно този въпрос ако ще има такова правителство какъв е шанса да ни пуснеш. И тя вика за Шенген е много голям шанса, за Еврозоната трябва да го измислите как да заобиколите правилата”.

„Говорихме за службите, че ще бъдат сменени. Даже имената са синхронизирани с посолството. Това са наши хора, които са одобрени от посолствата.”

„Идеята на Христо Иванов е да се въведе европейски практики от Европарламента, което означава, че поне 6 месеца ще се влачи имунитета на Бойко”.

„Правителството ще продължи докато Бойко се страхува от Гешев”.

След като бе изслушан този запис Радостин Василев коментира: „По-страшно е начина, по който ще се формират службите. ДАНС, главен секретар на МВР, НСО, ДАТО, Военно контраразузнаване, „синхронизирани с посолството” и „одобрени от посолствата”. Няма отговорен български политик , който да консултира ДАТО, НСО, ДАНС, ДАР, с което и да е посолство. Независимо дали говорим за американското, руското и други, освен ако тези посолства не са в основата на тази коалиция. Защото Кирил Петков обяснява, че има натиск върху него от европейски лидери и посолства, и пита Урсула ако направя тази коалиция ти ще ни пуснеш ли?

Това е предателство спрямо българския народ и спрямо държавата. Аз се чудя дали това не са някакви шпиони на Русия вкарани в България, за да се самоунищожат и направят възможно „Възраждане”, които са изключително опасни за България и ще ни върнат 50 години назад ако недай си Боже управляват, да дойдат на власт.

Ние тук сме евроатлантици, но умерени. Защото не може да си васал на Русия или да си консултираш шефа на ДАНС с американското посолство и да искаш подкрепа от българския народ, че ти си независим”.

По повод ходенето на Христо Иванов при Карадаъй, за да го моли за конституционно мнозинство, Радостин Василев смята: „Докато на политическата сцена в България има партии, които в рамките на 1 година се завъртат по този брутален начин и правят така, че обществото да е индиферентно към политическия процес, никога няма да се натрупа достатъчно подкрепа, за да има истинска промяна”.

На въпрос за пътя му от тук нататък, Василев информира, че създаденото от него движение „Свободна България” ще прерасне в партия, която ще участва в политическите процеси и предстоящите избори.

Споделете:

Прочетете също

452647585 881642437340903 4772664195016882653 n

С курбани почетоха свети Илия в червенобрежко

На 20 юли всяка година Православната църква прославя свети пророк Илия – един от най-великите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *