Радостин Василев: Искането на имунитета ми е опит да бъда сплашен

РАДОСТИН СЕРИОЗЕН

Радостин Василев, депутат от ПП-ДБ от 15 МИР Плевен. Снимка – архив Плевен прес.

Целта на Прокуратурата е да бъда привлечен към наказателна отговорност, каза тази сутрин по Нова ТВ Радостин Василев.

В парламента Василев коментира новината: „Един час, след като казах, че механизмът за разследване на главния прокурор е на път да бъде приет и контактните групи между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ работят много усилено, и че е време Иван Гешев да бъде разследван, той реагира мигновено. Аз нямам никакви притеснения, това е опит от страна на Прокуратурата да бъда сплашен или да бъде ударена парламентарната ни група – това няма да се случи”, каза още народният представител. Той обясни, че с колегите си ще коментира имунитета и допълни: „Много съм неудобен, това е и причината да бъда атакуван и от президента”, каза Василев.

Наблюдаващ прокурор е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 13.06.2022 г. депутатът от ПП-ДБ, чрез заплашване, е направил опит да принуди народния представител Христинка Иванова, противно на убежденията и волята ѝ, да напусне парламентарната група на партия в 47-ото Народно събрание, както и парламента.

Като народен представител Василев е „лице с имунитет“. Затова за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер е необходимо разрешение на парламента.

Споделете:

Прочетете също

tsial den bez voda tsentara vik malchat 987

Авария остави две плевенски улици без вода

Авария остави две плевенски улици без вода. Проблемът е възникнал във вътрешен водопровод на ул. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *