Радостин Василев: „Гражданско Движение Силна България“ вече е факт

Радостин Василев. Снимка – фейсбук.

За регистрацията на ново политическо движение информира на своята фейсбук страница Радостин Василев. Ето какво пише:

„Уважаеми дами и господа, скъпи българи!

„Гражданско Движение Силна България” официално е факт!

Създадох движението, за да продължим по категоричен начин заедно с Вас, гражданите на България, борбата срещу мафията, задкулисието и грабителите на родината ни! Отвоюването на държавата от лапите на бандитите трябва да продължи.

В качеството ми на министър на младежта и спорта поведох кръстоносен поход срещу кърлежите, изсмукващи ресурса на сектора и владеещи само и единствено в своя полза спортната инфраструктура. Това бяха силно приближени до бившите управляващи лица, които защитават заграбеното от държавата със зъби и нокти. Подобно на Капитан Андреево. Осъзнавах, че тази битка ще е тежка, но не очаквах предателството на лидера на партията, която ме излъчи за министър.

Знам, че ни предстои най-голямата битка, която ще е тежка, а в много случаи и неравностойна. Това вече не е толкова битка на партии и идеологии, а по-скоро на доброто срещу злото, между истината и лъжата. Между старото и прогнилото и новото, търсещо промяна.

Онова, което ми даде кураж да се изправя срещу мафията в България, е че съм свободен и отговорен човек. Свободен от задкулисието и отговорен към проблемите в настоящето и бъдещето.

Част от приоритетите на Гражданското движение са следните:

➡️Пряко участие на гражданите в държавното управление и местното самоуправление.

➡️Осъществяване на граждански контрол за прозрачност при работата на държавните и общинските институции.

➡️Упражняване на граждански контрол върху управлението на страната, за постигане на прозрачност в управлението.

➡️Възстановяване на прозрачността и законността при управлението на публичните финанси, прекратяване на порочните и престъпни практики в управлението на страната и търсене на отговорност чрез въвеждане на действащи механизми за контрол върху дейността на държавното управление и местното самоуправление.

➡️Ефективно използване на механизмите на държавното управление и местното самоуправление.

➡️Създаване и реализиране на възможности за пълноценно развитие, социална реализация и трудова заетост на всички граждани.

➡️Подпомагане на гражданите при взаимодействието им с институциите на Република България.

➡️Подпомагане на държавните институции за установяване върховенството на закона, защитата на националната сигурност, правата и законните интереси на гражданите и техните организации.

➡️Прозрачен и качествен публичен дебат

➡️Стремеж към обществена солидарност и социална взаимопомощ.

➡️Осигуряване на възможност за ускорено икономическо развитие на отделните региони на територията на Република България.

➡️Утвърждаване на моралните, духовните и културните ценности на България, чрез стремеж към запазване на българската национална идентичност и пресичане на отрицателни чужди влияния.

➡️Премахване на корупционните практики, чрез ограничаване на властови и бизнес обвързаности и подкрепа към кандидатури на политици с висок морал, висока образователна степен и професионална подготовка.

✅Очаквайте скоро новини и подробности за действията на „Гражданското движение Силна България“.

Уважаеми българи, трябва ясно да покажем на хунтата, че в страната ни има една нова воля – волята за справедливост, възмездие и промяна. Тя обединява хората около желанието за нормален и достоен живот.

Изходът е само един! За да оцелеем, народът трябва да унищожи действащото досега срещу него корпоративно чудовище ГЕРБ – ДПС. Това може да стане само с най-страшната за тях дума – ВЪЗМЕЗДИЕ.

Време е завинаги да спрем грабителите на България!“

Споделете:

Прочетете също

3 декември – Международен ден на хората с увреждания

Снимка – интернет. Международният ден на хората с увреждания е обявен от Генералната асамблея на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *