Радостин Василев: Вече не е по-добре да остане това правителство

РАДОСДТИН
Радостин Василев, министър на младежта и спорта в оставка. Снимка – фейсбук.

Наложително е да се отива на избори, заяви тази сутрин, 26-ти юли по Нова телевизия Радостин Василев, министър на младежта и спорта в оставка.

„Вече повече от 1 месец мина откакто г-н Трифонов изтегли министрите и напусна коалицията. Достатъчно време имаше разумните хора да се дистанцират и да вземат други решения в името на България. Вече започват насила да стават нещата. За мен е наложително да се отива на избори”, каза Василев.

„Вече не е по-добре да остане това правителство. А и след последното действие на г-н Трифонов да прекрати преговорите. Тези хора в ИТН живеят 1 месец в много обострена среда, не бих очаквал подкрепа от тях”, коментира Василев.

Според него БСП ще си направят план как да се действа до края на седмицата. „Ако няма сериозен шанс за съставяне на кабинет, по-склонен съм да мисля, че те не биха предложили и кандидат за министър-председател. Те бяха много активни и имаха желание да съединят несъвместимото в този парламент. Един ден преди това да се случи предупредихме, че ИТН са непредвидим партньор”, каза Василев.

Василев

е на мнение, че по време на законодателните и управленски консултации, които са направени първоначално, не е имало съществени различия между БСП и ДБ, между ПП и БСП.

„Изслушах внимателно записа на заседанието на ДБ. За мен няма нищо притеснително. Чест прави на Христо Иванов, че споделя откровено със своите народни представители какво се случва на преговорите, защото те не присъстват на тях. Притеснителното е, че г-н Тошко Йорданов приема КПКОНПИ като бухалка, която той да управлява и ако не я управлява, той няма да подкрепи правителство с мандата на БСП. Познавам г-н Йорданов и затова вярвам на Христо Иванов”, каза Василев.

Той смята, че ИТН изобщо не са имали сериозни намерения за преговори за съставяне на правителство и са търсили повод да се разтури всичко. „Причината е ясна – тази партия прави опит да възстанови ГЕРБ и ДПС във властта”, каза Василев.

Той смята, че ръководството на ИТН има притеснение от Бойко Рашков. „Най-малкото лидерът на партията не е подал декларация към КПКОНПИ”, заяви Василев.

„Основната цел на ИТН беше борбата с модела ГЕРБ, тя изчезна след изборите ноември. В момента те възстановяват този модел. Те убиха желанието на хората за промяна”, смята още Василев.

Относно решението на ВАС /Висш административен съд, б.а./, с което на фирмата “Евролаб 2011” се върнаха помещенията ѝ на ГКПП “Kaпитaн Aндpeeвo” и се отмени забраната на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) дружеството да изпълнява товарно-разтоварни дейности като представител на превозвачите, Василев каза, че това решение е „много срамно“. И продължи: „Просто мисля, че е дошло едно времето, когато в България да има едно управление, в което да се арестуват прокурори, съдии, защото това, което се случва е атака срещу държавността. Това застрашава националната сигурност на България. Нека да си го кажем – България в момента е жертва на една неработеща съдебна система. На една прокуратура, в която има страшно много кадърни и работещи хора, която е подчинена на един човек. И на много съдии като този председател на ВАС. На тези хора трябва да им се търси отговорност. Без да им се търси отговорност никой няма да повярва в политиците от страна на българския народ.“ Василев подчерта, че това е негово лично мнение като адвокат, който познава работата правосъдната система и ВАС.

Споделете:

Прочетете също

450904168 1001894185270441 6751637468246628993 n

Отлично представяне на НЧ „Осъм – 1894″ с. Градище  на фолклорния фестивал в Славяново

На 6 юли самодейците при НЧ „Осъм – 1894″ село Градище  участваха  във Фолклорния  фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *