Работни срещи между РИК – Плевен и общинските администрации

ОБЛАСТНА 3 1024x768 1
Областна администрация Плевен. Снимка – Плевен прес.

В изпълнение на задълженията си за организационно – техническа подготовка на предстоящите избори за народни представители, насрочени за 02 октомври 2022г. Областният управител на област Плевен и Районната избирателна комисия в 15-ти Плевенски многомандатен изборен район, започват провеждането на срещи с техническите екипи на общинските администрации.

Със свое решение №10-НС от 15.08.2022г. РИК – Плевен е приела разпределение на членовете си, като за всяка община на територията на област Плевен има определен отговорник от състава на Комисията. Чрез него ще бъдат координирани процесите по снабдяване с изборни книжа, провеждането на обучения на секционните избирателни комисии, както и други въпроси свързани с произвеждането на изборите. Членовете на РИК-Плевен ще посетят съответните общини на 19.08.2022г. и 22.08.2022г., за да проведат тези първоначални срещи. Ще бъдат коментирани и въпроси свързани с демонстрационното електронно гласуване, което ЦИК възлага на общините и областните администрации да проведат в периода на подготовката на изборния процес.

Очаква се по този начин, да се затвърди добрата и ефективна комуникация между съответните общински администрации от една страна, и Областна администрация – Плевен, и РИК от друга.

Тази информация е публикувана на интернет страницата на Областна администрация – Плевен.

По този повод „Плевен прес“ потърси Николай Яков – председател на РИК – Плевен, който каза: „Днес, 19 август, работните срещи са се провели в Никопол, Гулянци и Пордим, на 22 август срещата ще е в град Долни Дъбник“.

Споделете:

Прочетете също

IMG 20240417 115910

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен днес, 17 април, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *