Пъстра шевица в Червен бряг

Снимка – личен архив

Осмото издание на Националния фолклорен фестивал „Пъстра шевица” ще се проведе на 19-и юни на откритата сцена в Градския парк в Червен бряг. Той се организира от Народно читалище „Николай Вапцаров 1908” с  подкрепата на Община Червен бряг.

Целта на този форум е да се съхрани, развие, популяризира и предаде на поколенията българския фолклор – автентичен и обработен. Гражданите и гостите на града ще могат да се насладят на културата, традициите, музиката, песните и танците от различните етнографски региони в България.

Изпълнителите участват в два раздела: „Автентичен фолклор” и „Обработен фолклор”. И двата раздела са с конкурсен характер.

В журито на Фестивала са включени утвърдени професионалисти, начело с доц. д-р Наталия Рашкова от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН.

За всяка възрастова група са предвидени по 3 награди като извън конкурсните награди могат да  бъдат присъдени и специален приз на Община Червен бряг, както и специална награда на журито – плакет и  диплом.

Заявки за участие се приемат до 11 юни на имейла на Читалището: hitalishtevapcarov@gbg.bg

Регламентът на Фестивала е публикуван на фейсбук страницата на Читалището, а за допълнителна информация относно условията на НФФ “Пъстра шевица” и начина на записване може да се обръщате към секретаря – Петя Атанасова на телефон 0878 79 20 73.

Прочетете също

ГЕРБ-Плевен: РИК се готви да манипулира вота в област Плевен

Извънредна пресконференция на ГЕРБ-Плевен. Снимка – Плевен прес. На извънредна пресконференция в 13.00 ч. на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *