Първомайско – средната заплата в България е 962 лв. според Гълъб Донев

Това разбираме от сайта на Министерството на труда и социалната политика. По случай Първи май е качена информация с изказване на служебния министър Гълъб Донев днес, на организираната от КНСБ конференция „Заплащане на труда и защита на правата на работното място“. Според служебният министър на труда и социалната политика в момента получаваме над 900 лева месечна заплата.

Между 700 и 750 лева е средната работна заплата в област Плевен по данни на НСИ за 2016 година. Пак по данни на НСИ Плевен е на 19-то място по работна заплата сред 28-те области в страната. Според тези данни в Плевен размерът на средната работна заплата е под тази на страната. Според министъра обаче не е така. Вероятно затова в социалните мрежи Гълъб Донев е отнесъл доста ругатни заради софийските си представи за заплатите в България.

Според Донев през миналата година 23 % от всички наети в седем икономически дейности получавали над 1000 лева. Над 2 200 лева взимали работещите в ай ти сектора. За периода 2010 – 2017-та година по данни на министъра най-голям ръст на заплатите има в Румъния /142 %/, следвана от България с 92 %.

Прочетете също

18 октомври - Европейския ден за борба с трафика на хора

18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора

По повод 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора, стартира втората …

Един коментар

  1. В Плевен е 400 лева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *