Първи парламентарен контрол към премиера направи плевенски депутат

Десислава Трифонова в първи приемен ден на 11-ти януари в Плевен. Снимка – фейсбук

Както вече е известно в първата работна седмица на Народното събрание за 2022 година се състоя парламентарен контрол по актуални въпроси, отправени към различни министри. За да отговорят на депутатските питания, в залата на НС бяха 7 от членовете на правителството, в т.ч. и министър председателят.

Първи парламентарен контрол към премиера Кирил Петков направи депутатът от Плевен Десислава Трифонова /ГЕРБ-СДС/, относно мерките, които  ще предприеме правителството за привличане на инвестиции.

Десислава Трифонова постави въпроса защо за последните 7 месеца на 2021 година са привлечени инвестиции само за 427 млн. лева, в сравнение с първото тримесечие на 2021 година, когато са били 800 млн.лв.

Трифонова припомни обещанието на Кирил Петков, че до края на годината в страната ще влязат инвестиции за 4 млрд. лева, а се оказва, че към днешна дата няма такива инвестиции. Реално привлечените били за 427 млн. лева, работело се по инвестиции за още 800 млн. лева., другите 2.8 млрд лева ги няма.

По думите на депутата от Плевен, страната за 7 месеца е загубила инвеститори с инвестиции за 2.8 млрд лева.

Премиерът Кирил Петков отговори на питането на плевенския депутат, че стратегията на правителството за привличане на инвеститори, ще е свързана с борбата с корупцията и нулевата толерантност към нея, както и с построяването на инфраструктура, за да има къде да инвестират фирмите.

Депутатът от Плевен поиска от премиера 2 неща – спешни законодателни мерки за привличане на инвеститори и ангажимент на кабинета, колко инвестиции ще привлече през тази година.

Споделете:

Прочетете също

Алфа Рисърч: Битка на върха между ГЕРБ и ПП, ИТН с тотален срив

Очертава се разнолик парламент със седем партии. Това сочи проучване на Алфа Рисърч, проведено в периода …

2 Последни коментари

  1. Даниела Петрова

    Поздравления за г-жа Трифонова! Дано има повече такива млади народни представители като Вас – знаещи и можещи, които да отстояват по най-компетентния възможен начин интересите на нашия регион, а и на всички българи! Чест и почитания

  2. Мартин Владов

    Десислава Трифонова е истинско попадение за изстрадалия плевенски регион. Не сме имали толкова активен и подговен депутат досега. Дано продължава все така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.