Първи данъчен урок на плевенски ученици през ваканцията

20240619 101353

Служителите от офис на НАП Плевен посрещнаха деца от начално училище „Патриарх Евтимий“, които бяха гости по училищна програма: „Занимание по интереси на МОН“, под наслов „Математика от „а“ до „я“. Второкласниците получиха първия си данъчен урок и научиха, че за да си подадеш данъчната декларация и да изчислиш данъка е необходимо да знаеш математика.

На въпрос „какво трябва да получат от продавача в магазина, когато пазаруват“, децата отговориха: -„касова бележка“ и „ресто“. 

За да почувстват атмосферата по време на работа, учениците имаха възможност да се запознаят с многобройните услуги, предлагани от НАП. Особен интерес проявиха към реда за извикване на клиенти от системата за управление на опашките и естеството на работата с клиенти.

Получили първия си урок по данъчна култура учениците изказаха удовлетворение от посрещането в офиса. Служителите от офис на НАП в Плевен пожелаха на децата да са все по-мотивирани, с вдъхновение да продължат да учат математиката и да поемат в бъдеще отговорността за събиране на приходите в държавната хазна, превръщайки се във финансово грамотни и социално отговорни хора.

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *