Последни новини
Начало | Новини | Първи випуск прие възстановеното Висше военновъздушно училище “Георги Бенковски”

Първи випуск прие възстановеното Висше военновъздушно училище “Георги Бенковски”

Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ прие първият випуск курсанти и кадети след възстановяването си. В специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ в професионално направление „Военно дело“ ще се обучават 40 курсанти,  редовна форма за придобиване на висше образование на образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ по шест специализации: „Летец-пилот“, „Ръководител на полети (Щурман – управление на въздушното движение)“, „Летателни апарати и авиационни двигатели“, „Летищно осигуряване“, „Авиационно въоръжение“, „Навигационни, комуникационни и информационни системи“ 

На 25-ти август момичета и момчета от 11 града прекрачиха портала на Висшето военновъздушно училище, за да овладяват авиационните професии. Най- много са курсантите от Плевен, следвани от Пловдив, София, Ямбол, Русе, Ловеч, Хасково, Добрич, Пазарджик, Враца и Велико Търново.

Началниците на катедрите от факултет „Авиационен“ запознаха придружаващите ги родители и самите тях с основните приоритети в обучението им през следващите 4-5 години. Курсантите подписаха и договорите си за военна служба.

Заедно с първокурсниците в общия строй на Училището бяха и 39 кадети, които ще се обучават по специалности „Експлоатация и ремонт на авиационна и навигационна техника“ и „Експлоатация и ремонт на зенитно въоръжение и радиолокационни станции“.

Началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски поздрави новоприетите курсанти и кадетите от Професионалния сержантски колеж и представи командването на Училището. Курсантите от втори до пети курс бяха повишени в звание. Тези от първи се очаква да положат клетва на 2-ри октомври.

Официалното откриване на учебната 2020/2021 г. се очаква на 29 септември.

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *