Начало | Новини | Първите мъже на Плевен – с цветя и пожелания в ХГ „Колекция Светлин Русев“ по случай 33 години от създаването и.

Първите мъже на Плевен – с цветя и пожелания в ХГ „Колекция Светлин Русев“ по случай 33 години от създаването и.

Художествена галерия “Колекция Светлин Русев” – Плевен

По случай рождения ден на Художествена галерия „Колекция Светлин Русев“, председателят на Общинския съвет – Мартин Митев и кметът на Плевен – Георг Спартански поотделно са посетили  галерията и са връчили цветя, усмивки и пожелания на уредничките и служителите в нея.  За това ни информират PR-те на двете институции.

„ Местата като Галерия дарение „Колекция Светлин Русев” са малко и те трябва да се пазят и отстояват!“ е убеждението на Мартин Митев по повод годишнината.

Георг Спартански е „пожелал на домакините най-вече да са здрави, да продължават да пазят все така самоотвержено храма на духовността и ги е уверил, че при всеки случай на нужда или евентуален проблем, може да разчитат на неговата помощ за разрешаването му“.

Галерията е открита официално на 12 юли 1984 г. в сградата на бившата обществена баня в Плевен. Тя е дело на арх. Никола Лазаров и е признат архитектурен паметник.

Мартин Митев – председател на ОбС, Плевен. Снимка – пресслужба ОбС.

 

Георг Спартански – кмет на община Плевен. Снимка – пресслужба Община.

 

Прочетете също

Без официален ритуал за Деня на Независимостта

Без традиционния официален ритуал по повод обявяването на Независимостта на България ще се отбележи 112-та …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *