Първа копка в Плевен на завод за малц

МАЛЦ

„Малтери Суфле“ прави първата копка на новия си завод за малц в България
Плевен, България – 13 април 2023 г. – „Малтери Суфле“, един от трите най-големи производители на малц в света, дъщерно дружество на европейската селскостопанска група „ИнВиво“, днес прави първата копка за новия производствен обект на „Малтери Суфле България“ в Плевен.
С този нов завод с производствен капацитет от 60 000 тона малц годишно, „Малтери Суфле“ инвестира близо 60 милиона евро във веригата ечемик – малц – бира в България и по този начин затвърждава позицията си на водещ производител на малц в страната.
Новият завод за малц ще замени двата настоящи български производствени обекта, разположени на 240 км един от друг (в Плевен и Хасково), чийто общ производствен капацитет не надвишава 30 000 тона.
Освен удвояването на производството, новият завод, койтосе очаква да бъде пуснат в експлоатация в края на 2024 г., ще отговаря на най-новите стандарти за производителност,
безопасност и икономия на енергия. Очаква се инсталираният фотоволтаичен парк на площадката да произвежда 3,2 ГВтч, или да задоволява 40% от нуждите от електроенергия, намалявайки сегашния въглероден отпечатък с над 1700 тона емисии годишно.
За „Малтери Суфле“ – група „ИнВиво“ “Малтери Суфле“, един водещите производители на малц в света с 11% дял от световния пазар. „Малтери Суфле“ има близо 1400 служители, работещи в 29 завода за малц в Европа, Латинска Америка, Азия и Африка, с общ производствен капацитет от
2,4 милиона тона малц.
Благодарение на майсторството си във веригата на ечемика – от семена до бира, „Малтери Суфле“ произвежда превъзходни малцове – стандартни или специални, пилзен, печени или органични, като непрекъснато подобрява устойчивостта на своите продукти. Чрез непрекъснато усъвършенстване, в партньорство със своите клиенти – международни пивоварни компании и
занаятчии, производители алкохол и на съставки – „Малтери Суфле“ разработва малцове, които отговарят на най-взискателните спецификации.
За „ИнВиво“ Групата „ИнВиво“ е една от водещите европейски земеделски групи с оборот от близо 12 милиарда евро, повече от половината от които са генерирани във Франция. Броят на служителите й надхвърля 14 500 души, като близо 11 000 от тях са във Франция.
Установена в 38 страни, тя обединява 90 промишлени обекта, включително 63 във Франция.
Истински стълб на продоволствения суверенитет, групата присъства по цялата верига на стойността – от фермата до трапезата, като е лидер във всяка от четирите си основни стратегически дейности: международна търговия със зърно, селско стопанство, хранително-вкусова промишленост (малц, преработка на пшеница, вино), градинарство и търговия на дребно с хранителни продукти. Тази система се допълва от глобално подразделение за иновативни и дигитални решения.
В услуга на селскостопанския преход, амбицията на „ИнВиво“ е да подкрепи трансформацията на френското земеделие и да подкрепи европейския продоволствен суверенитет.
За повече информация: www.invivo-group.com – Twitter @InVivoGro

Пресцентър “Инвиво Груп” Малери Суфле” – Плевен

Споделете:

Прочетете също

424614357 795276045977591 5341292063099429341 n

Макети на есетрови риби от Дунав показват в Белене

Макети на есетрови риби, които обитават река Дунав. В средата най-големият вид – моруна (huso-huso, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *