Начало | Новини | Публикуваха проекта за Правилник за работа на Общинския съвет за мандат 2019 – 2023 година

Публикуваха проекта за Правилник за работа на Общинския съвет за мандат 2019 – 2023 година

Архив: заседание на ОбС. Снимка – Плевен прес.

След като научихме, че 5-членната комисия е изработила проекта за нов правилник на ОбС, “Плевен прес” запита на 16-ти ноември новоизбраният председател на ОбС – Мартин Митев ще бъде ли публикуван в интернет новият правилник за работа на общинските съветници, за да стане публично достояние. След което проектът беше публикуван. Казваме това не за да си приписваме заслуги, а да обърнем внимание върху факта, че на институциите трябва да се задават въпроси и да се търсят отговори. И те да свикнат с обстоятелството, че са длъжни да отговарят.

В съобщението за проекта, качено на интернет страницата на ОбС се казва: “На заинтересованите лица се предоставя 30-дневен срок за предложения и становища по настоящия проект на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Плевен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2019 – 2023 година.
Предложения могат да бъдат депозирани в Центъра за административно обслужване при община Плевен, на адрес – гр. Плевен, пл.”Възраждане” №4 или на следния електронен адрес: obs@pleven.bg.

Ако гражданите желаят да участват в решаването на въпроси от жизнено значение за община Плевен, би трябвало да се запознаят с въпросния проект и ако имат предложения и въпроси – да ги внесат на посочените адреси и след това да следят за изпълнението им. Обръщаме внимание, че въпросите на гражданите например, на които те имат право, според стария правилник бяха включвани като точка последна в дневния ред. А могат да бъдат и точка първа – зависи от самите граждани. И редица още обстоятелства, които могат да засилят гражданския контрол върху работата на общинските съветници.

Желаещите да се запознаят подробно с проекта за правилник, могат да направят това чрез линка: https://obs.pleven.bg/bg/proekti-na-dokumenti/proekt-na-pravilnik-za-organizatsiyata-i-deynostta-na-obshtinski-savet-pleven-negovite-komisii-i-vzaimodeystvieto-mu-s-obshtinskata-administratsiya-za-mandat-2019-2023-g

Проектът за нов Правилник за работата на ОбС ще бъде обсъждан и приет на сесията през м. декември. Тогава ще се избират и заместник председателите на ОбС, както и броя, видовете и съставите на постоянните комисии към ОбС.

Прочетете също

ОУ “Климент Охридски” – Плевен със спечелен проект за работа в библиотечна среда

Снимка – интернет страница ОУ “Кл. Охридски”. По Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *