Начало | Икономика | Прочетете пълното изказване на премиера Борисов относно италианските боклуци в Плевен

Прочетете пълното изказване на премиера Борисов относно италианските боклуци в Плевен

По повод посещението на премиера Борисов край Горни Дъбник, където той инспектира строителството на газопровода “Балкански поток” от Селановци до Горни Дъбник, премиерът разговаря пред журналисти. Ето как министър-председателят отговори на множеството журналистичиски питания относно скандала с 9000 тона италиански отпадъци, складирани на депо в Плевен.

Бойко Борисов: “Искам да поздравя и МВР, и ДАНС, и прокуратура. Това не е първото място /б.а. ТЕЦ-Плевен/, в което влизат по този начин. Поне още на седем места в момента се подготвя, така че всеки, който си мисли, че може да си прави някаква далавера за сметка на държавата и здравето на хората, ще си получи санкциите.

На въпроса относно мълчанието на РИОСВ по казуса с италианските отпадъци, Боорисов отговори така: ” Винаги съм считал, че има персонална отговорност. Има хора, които получават заплата и са оторизирани, като издадат един документ, той да е законосъобразно. Ако има хора, които са нарушили закона, има място тука наблизо в Белене, където за завърши своята кариера. Това е борбата с корупцията, не само на приказки. МВР, ДАНС и прокурорите свършиха добра работа и ще свършат работа на други места.”

Въпрос от журналист: Трябва ли да се провери как е приватизирано предприятиеот “Феникс” /б.а. отговарящо за вноса на боклука/?
Бойко Борисов: Кога е приватизирано?
Журналист: Краят на 90-те години…
Бойко Борисов: Кои са били на власт тогава?
Журналист: СДС.
Бойко Борисов: И те са си понесли отговорността. Колко 2-3 процента имат? Същото важи и за ТЕЦ-овете и “Стомана” в Перник. Как се приватизираха те? Тази разбойнечиска приватицазия все не е удобно да я говорят, а се чака да мине давността.

Въпрос от журналист: В официално съобщение на Реогионалната инспекиция по околната среда и водите се казва, че тази площадка има разрешително за неопасни отпадъци. Също така има разрешително от Министерството на околната среда и водите.

Бойко Борисов: Като тръгнат по тази заповед, ще стигнат до това кой я e подписал, ще стигнат и до високите етажи. Това е борбата с корупцията.

Журналист: Тоест ще бъдете безкомпромисен?
Бойко Борисов: Кога не съм бил? Кой съм пожалил? Най-свидните си хора в партията не пожалих. Когато тече разследване, трябва да сме по-пестеливи. Знам повече отколкото казвам.

Прочетете също

На 28-ми октомври се ражда майсторът на любовната лирика Евтим Евтимов

Евтим Евтимов е роден на днешния ден през 1933 година в Петрич. През 1952 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *