проф. Стив Ханке: Решението на България да застане твърдо зад санкциите е глупаво. Трябваше да остане неутрална

проф. Стив Ханке, професор по приложна икономика в университета „Джон Хопкинс“ в Балтимор, САЩ. Снимка – Нова телевизия.

Пред Нова телевизия проф. Хопкинс заяви: „Решението на България да застане твърдо зад санкциите беше глупаво. Трябваше да остане неутрална“. Каза още, че войната в Украйна и санкциите срещу Русия са показали скритите структурни проблеми на ЕС. Довели са до срива на икономиките в страните членки. Особено в най-голямата икономика – тази на Германия. Както и до падането на правителства, като това в България.

проф. Ханке каза още, че европейските лидери в момента са слаби. Макрон е слаб в момента, Шулц също. Както и, че санкциите срещу Русия не са довели до очаквания резултат. Защото те никога не водят до такъв. Според него войната трябва да спре веднага. И това трябва да стане не с оръжие, а с дипломация.

Професорът посъветва българите да държат спестяванията си в левове при слабо евро, каквото е то в момента. Да не се бърза с влизане в еврозоната. Както и, че валутният борд на България е защитен механизъм в момента за нея.

Цялото интервю на професора може да гледате тук https://nova.bg/news/view/

Споделете:

Прочетете също

Завърши ремонтът на подлеза в жк „Сторгозия”. Изгражда се прилежащата инфраструктура

Приключи ремонтът на втория пешеходен подлез в Плевен в района на Стара гара. Днес кметът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *