Проф. Румен Гечев: Правим организационна промяна, за да „отпушим“ партията в Плевен

ГЕЧЕВ
Снимка – Плевен прес.

Както вече информирахме, БСП-Плевен е с нов председател – Генади Тодоров, който е избран от присъстващите на 24-ти февруари социалисти на общинска пресконференция. Тодоров застава на мястото на досегашния председател – Свилен Трифонов.

На въпросната пресконференция присъстваха общинските съветници от БСП – Генади Тодоров и Ева Маринова. Като представител на НС на БСП присъства народният представител проф. Румен Гечев. Ето какво каза той във връзка със станалите събития:

Проф. Гечев, защо сте днес в Плевен?

В Плевен съм като председател на работната група избрана от Изпълнителното бюро /ИБ/ на Националния съвет /НС/ на БСП и изпълняващ решение на НС. То е за организационни мерки поради неприемливото състояние на БСП организацията в град Плевен. И най-вече анализа, който направи НС и ИБ, че наред с други фактори, основната отговорност носи председателят на партията. И предвид на предстоящите европейски избори, които са неизбежни и задължителни, решихме, че трябва да действаме навреме, за да укрепим организацията, да я възстановим. Тъй като се оказва, че в редица селища в Плевен вече нямаме представители. Недостатъчно активна е организацията в град Плевен и особено неблагоприятна е оценката за работата с младите хора. Имаме нужда от ново начало и затова избираме един опитен човек като Генади Тодоров, който е общински съветник, познава партията от години, познава проблемите. И той пое този тежък кръст в тази усложнена обстановка с усилията на всички нас, да се опитаме да укрепим организацията.

Няма ли опасност от разцепление сред социалистите в Плевен и областта?

Не може да има разцепление, защото причините поради които освобождаваме досегашният председател Свилен Атанасов са факти, които са неоспорими.

Обърнете внимание, че от тук присъстващите 73-74 души, далече над кворума, имаше пълно единодушие. Нямаше нито един глас „въздържал се“, нито един глас „против“. В изказванията също имаше конкретни препоръки, оценки, в т.ч. и към партията на национално равнище да бъдем по-активни.  Да засилим активното начало за сметка на реактивното. Тези основателни предложения и критик аз ще предам в София.

Но тук основната ни задача беше да направим организационна промяна, която да „отпуши“ партията в града.

Споделете:

Прочетете също

IMG 20240417 115910

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен днес, 17 април, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *