Проф. Горчев /ГЕРБ/: Това е листа от доказани професионалисти с признат обществен опит

Пет въпроса на „Плевен прес” към първите пет лица в листата на партията.

От ляво на дясно: Мирослав Петров, областен председател на ГЕРБ и областен управител на Плевен, д-р Мариана Лазарова, член на НС наСДС и управител на ДКЦ II – Плевен, проф. Григор Горчев д.м.н., водач на листа ГЕРБ, проф. Димитър Господинов д.м.н., началник Клиника по кожни и венерически заболявания в УМБАЛ и преподавател в МУ – Плевен, инж. Пламен Тачев, народен представител о2т 009 год.

Проф. Горчев, в какво е силата на вашата листа ?

Листата е съставена много професионално. Това са хора с признат обществен опит и доказани професионалисти. Това са хора мотивирани за това – да допринесат нещо в обществото . Защото моето мнение е, че дойде време да се работи по малко по-различен начин.

В предизборната кампания ще заложим най-вече на професионална и експертна дейност Защото идва времето на професионалистите и експертите във всяко едно отношение, не само в медицината. Така трябва да бъде в икономиката, образованието, във всичко. По този начин обществото трябва да бъде убедено,  че има раздвижване по отношение на обществения ресурс. Трябва да активираме тези хора, които са  неактивни по принцип. Както и хора, които имат мисия  Лично за мен – всичко е мисия.

Всички казват, че Плевен трябва да се вдигне от тази летаргия, която е в момента. Най – важното е да спечелим изборите, а след това  лично аз имам планове, които ще споделя с моите колеги и бъдещи управляващи. Защото основното е – града.

Защо приехте да водите листата на ГЕРБ ?

Как да ви кажа… Лична покана от премиера. Аз нямах намерение да влизам в политиката, защото  знаете, моята мисия е съвсем друга. Смятам обаче, че е дошъл момента да дам  по някакъв начин нещо на обществеността, защото в личен план мога да допринеса основно за  политики в здравеопазването и образованието.

Д-р Лазарова, как коалиционният партньор СДС във ваше лице, ще помага в кампанията ?

Както знаете ние сключихме тази коалиция още  по време на европейските избори, като един дългосрочен проект, който се оказа, че е успешен. Сега ние ще допринесем с нашия опит като най-старата дясна партия ,за успех в кампанията. Радвам се, че се оказа, че ние сме единствените десни, които се обединихме, за разлика от левите партии, които виждате на колко места се роят. Така че, с нашия опит като стара партия,  с нашия професионален опит в срещите с избирателите, които от години водим,  ще продължим. Както ионлайн кампания и използване на социалните мрежи. Разбира се, при спазване на противоепидемичните мерки, с необходимите отстояния и изискванията за дезинфекция. И с повече труд.

Г-н Петров, случайно ли е това, че утвърдени имена от лекарското съсловие са част от вашата листа ?

Не, напротив, нищо случайно няма в това, тъй като за последната година лекарите се оказаха  бойците от първа линия. И наистина се оцени от хората високата степен на значимост на тази професия, личната отдаденост на тези хора. Така че, с оглед на събитията и пандемията, която се развива в целия свят,  смятаме, че това са хората, които с посланията си,  с  поведението си,  най-активно обуславят участието в тези избори.  Няма нищо случайно , че в първата петица има трима човека лекари – доказани професионалисти и светила в своите области.

Г-н Тачев вие сте трети в листата на ГЕРБ и депутат с най-голям опит. Тъй като ваш колега отиде в листата на „Републиканци за България”, възможно ли е противоборство и как с вашия опит ще помагате в предстоящата кампания ?

Аз първо искам лично да благодаря на проф. Горчев и на проф. Господинов, че приеха да са в нашата листа. Това означава припознаване на добрите неща, които сме правили. Означава доверие, затова им благодаря още веднъж.  Да, наистина аз съм с най-голям парламентарен опит , участвал съм в редица избори. Противопоставянето на ГЕРБ  срещу какви бяха…. републиканци, е това, че срещу изречението „Ние ще правим”, ние казваме „Ние направихме и ще продължаваме да правим”. Аз няма да правя нищо по-различно от това, което съм правил до сега.  И ще продължавам да правя. Така че, фактите са нещото, което се противопоставя  срещу тези, които казват „Ще”.

Проф. Господинов, какво лекарство препоръчвате срещу некоректна кампания ?

Най-напред като лекар бих искал да няма трета или четвърта вълна на тази епидемия. Иначе, какво да ви кажа, отговорът ми няма да е изчерпателен, защото моят стаж в политиката започна от няколко дена. Но искам да потвърдя думите на проф. Горчев и г-н Петров, че нашето присъствие тук е за да мотивираме интелектуалния потенциал на Плевен, който е изпаднал в летаргия. За да можем всички ние, заедно, да направим нещо още по-добро за нашия град и за цялата област. А от там – и за държавата.

Иначе, що се отнася до политиката, тя по цял свят не е най-чистото нещо. Но щом сме тук, имаме готовност за всичко, включително и за  не до там почтени действия. Но не ни е страх. Защото имаме своите професии, където сме се доказали. Надявам се да го направим и в политиката.

Прочетете също

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс "Фолклорни приумици" за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс “Фолклорни приумици” за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

Организатори на конкурса са Народно читалище “Никола Йонков Вапцаров 1908” – гр. Червен бряг и …

Един коментар

  1. Ех вие мутри безродни… Скоро,….Много скоро!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *