Протест с искане за справедливост за загинало при катастрофа момче, организират утре пред Съда

Утре, 10.06.2020 година, от 10:00 пред сградата на Съдебната палата в Плевен, ще се проведе протест с искане за справедливо наказание за катастрофата, при която загива 17-годишният Божидар Бояджиев.
За катастрофата се съобщава и в информационния бюлетин на МВР от 8-ми май тази година:

“На 7 май 2020 година около 17.30 часа на общински път след село Ралево лек автомобил “Пежо” – управляван от 21-годишен, се е ударил в крайпътни дървета и храсти. Автомобилът се обръща по таван на платното за движение. Вследствие на настъпилото пътно-транспортно произшествие са пострадали водачът, който е с фрактура на горен крайник, без опасност за живота, и пътниците – двама 17-годишни, с черепно-мозъчни травми и с опасност за живота. Те са настанени в болнично заведение. Водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол и наркотици с технически средства, като пробите са отрицателни.”

Един от двамата 17-годишни е Божидар. Той почива няколко дена по-късно в плевенската болница. Организаторите на протеста утре ще се съберат в 10:00, половин час преди началото на друго дело срещу причинителят на катастрофата. То се е случило в местността “Кайлъка” и са пострадали 4-ма души. За щастие, при него жертви не е имало.

Според организаторите ако първото дело е било приключено своевременно, Божидар можеше да е още жив. Утре те ще запалят свещ в памет на загиналото момче. Протестът е с официално разрешение от Община Плевен. В своето послание близките на Божидар зоват накрая следното:


“Нека не сме безучастни. Нека се борим за справедливост. Искаме ЖИВОТ!!!

Приканваме всички приятели на Божидар да ни подкрепят!”

Прочетете също

Плевен се присъединява към градовете, в които се събират разделно отпадъци от текстил, дрехи и обувки

Снимка – пресцентър община Плевен. Контейнери за отпадъци от дрехи, текстилни материали и обувки са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *