Протест на лозарите на 25-ти февруари

ПРОТЕИСТ
Снимка – Сдружение на лозарите.

Национален протест готвят българските лозари, съобщават с писмо до “Плевен прес” от Националното сдружение на лозарите. В област Плевен протестиращите ще се съберат на централния път София – Плевен, близо до с. Долни Дъбник, на така наречената “детелина”. Протестът ще трае 2 часа, от 8:30 до 10:30 часа. Протестиращите ще блокират движението по главен път Е 83. Органите на МВР са уведомени за протеста.

Причината за него са липсата на национални доплащания за лозарите. От браншовото сдружение са поискали 30 млн. лв. за подпомагане на лицата занимаващи се с лозарство и винопроизводство. Сумата е необходима заради поскъпването на консумативи и ниската цена на продукцията. От Министерството на земеделието има разбиране за проблема, но от Министерството на финансите не са предвидили тази сума в бюджета, информират от Сдружението.

В протеста край Плевен се очаква да пристигнат лозари от общините Никопол, Белене, Плевен и селищата в областта, където има лозови масиви. Очакват и присъствие от Лозаро винарския институт в Плевен.

Споделете:

Прочетете също

437541863 740349108083560 1889949255045264289 n

Картини, бродерии и мозайки от раковини показват в Кнежа, съвместно с посолството на Северна Корея

Корейски картини, бродерии и мозайки от раковини показва в Кнежа, съвместно с посолството на Северна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *