Протест в Плевен: Да се събудим ! Не на онлайн обучението

Протест в Плевен: Да се събудим ! Не на онлайн обучението
Протест в Плевен: Да се събудим ! Не на онлайн обучението

На 1-ви ноември, неделя, в Деня на будителите, в Плевен ще се проведе протест под мотото „Да се събудим ! Не на онлайн обучението”

Протестът е от 16.00 до 18.00 ч. на площад „Възраждане”. Организаторите имат разрешение от Община Плевен за провеждане на протеста, при спазване на изискуемите противоепидемични мерки.

Организатори на протеста са плевенчанки, които не желаят децата им да бъдат обучавани онлайн, както и несъгласни с онези противоепидемичните мерки, които поставят в затруднено положение родители и деца. Организацията на протеста е изцяло по фейсбук мрежата, където инициаторите са създали и своя затворена група за обмен на мнения по отношение на заповедите на здравния и просветния министър.

От фейсбук научаваме, че инициаторите на тази гражданска инициатива са подали на 27 октомври т.г. жалба във ВАС /Висш административен съд/, срещу поредната незаконосъобразна заповед на министъра на здравеопазването от 2-ри октомври т.г.

Те посочват, че освен незаконосъобразна, заповедта цели създаване на регистър за Ковид 19 и „задължителна регистрация и надзор” на гражданите, с достъп до него на лица от широк кръг администрации, имащи пряко отношение към заболяването.

От гражданската инициатива са наели адвокат от София, който да защитава правата им и движи съдебните дела. За целта събират лични средства, за да покрият необходимите съдебни разноски.

Организаторите на протеста в Плевен приканват всички, които споделят техните позиции, да ги подкрепят с присъствие на протеста.

Прочетете също

Момченце е първото бебе родено през 2021 година в община Левски

Момченце е първото бебе родено през 2021 година в община Левски

Новородениият Иван Иванов, първото бебе на община Левски за 2021 година. По традиция на 21 …

Един коментар

  1. Avatar of Анонимен

    Бе каква е тая простотия Най-много някоя друга глоба от МВР за не спазване на мерките да получите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *