Протестен автопоход провежда Демократична България в Плевен

Протести в Плевен няма от вече над две седмици. “Плевен прес” последно писа за гражданско недоволство в града на 20-ти юли, когато малко над 30 души се бяха събрали пред Областната администрация в града. Както съобщихме, в края на юли значителна част от протестиращите заминаха за София, за да се включат в софийските протести от страна на „БОЕЦ“.

За идния вторник, 11-ти август, е организирана антиправителствена акция на коалицията “Демократична България”. Тя е под надслов “Протестно автошествие срещу беззаконието в България”. По време на автопохода ще бъдат отправени искания за оставка на правителството и главния прокурор. Ще се повдигне гласност и около бъдещето на парк “Кайлъка”. Припомняме, че премиерът Бойко Борисов даде обещание пред кмета Спартански част от парка да бъде прехвърлен на община Плевен. Тяхната среща се проведе в края на юли, но движение по въпроса все още няма, казват от Демократична България.

Сборният пункт на протеста е обръщалото на тролеите пред входа на парк „Кайлъка” от 17:30. След това маршрутът на на автошествието ще премине през бул. „Христо Ботев”, ул. „3-ти март”, обиколка по тролейбусната линия в ж. к . „Дружба”, бул. „Европа”, бул. „Г. Кочев”, ул. „Гренадерска”, ж. к. „Сторгозия”, ул. „Дойран”, ул. „Сан Стефано” и бул. „Данаил Попов”. Неговата крайна точка ще бъде Централната ЖП гара в града.

От “Демократична България” информират, че са осигурили плакати, брошури, озвучителна техника и
мегафони за събитието. Желаещите да присъстват гражданите също са приканени да носят свои плакати или мегафони.

Прочетете също

1072- ма са ваксиниралите се против Ковид – 19 в мобилния кабинет на площада в Плевен

1072- ма са ваксиниралите се против Ковид – 19 в мобилния кабинет на площада в Плевен

Областна управа. Снимка – Интернет. От Областна администрация получихме информация за ваксинирането в почивните дни …

8 Последни коментари

 1. Натискат ли ви от София,а? Две седмици вече се скътавате, ама трябва да вдигнете малко пушилка. И понеже сте 20 човека, пък и ви мързи, решихте да е в колите, все пак 20на коли колона изглежда по внушително от 20 кибици пред партийния дом. Пък точно в 17.30 си тръгват шивачките от Плевен 99, има много коли тогава и ще излезе че са с вас. Хитро,а?

 2. светльо

  Аз вече тия демократи в България ги обърках кои са – тези сега са “демократичана България”, има накакви “демократи за силна Бълтария”, май има и “да,България”, въобще разнообразие. Народа е казала – “А бе да има”.

 3. Колко е надникът?

 4. Предполагам сега няма да има пари. Все пак като си се записал в някаква такава партия, то е с цел /облага,помощ,защита или нещо подобно/. Проблемът е , че като дойдат такива времена и те изкарват като мечка да се излагаш… ама като си се хванал да вземеш нещо трябва и да връщаш в един момент. Ти да не мислиш, че на местните 20-30 членове им е много приятно да ги псуват съгражданите им и да ги гледат познатите им как правят панаири. Но както казах, няма начин.

 5. Мегафон

  Всъщност идеята на тази седянка е в централните медии да се каже “Протестни шествия на мнго места в страната”. Иначе да не мислите че на нашите тук им се излага? Мегафони,знамена, пък щели и да ги раздават служебно… аматьорска история.Няма начин да взема някакъв мегафон,в който преди това някой си е хвърлял слюнките.

 6. хайде , Плевен , събуди се !!!!!!!!!!!!!оставката е близо !

 7. наивнчка

  Ха ха, да не мислиш,че някой ще се впечатли от това пърформансче. Най-много някоя псувня да отнесете.
  Относно събуждането – нали го видя преди две седмици, по-скоро беше заспиване на няколко човека на стъпалата пред партийния дом.

 8. Искам да попитам

  Добре,де, защо само някакъв си мижав автопоход? Всеки може така само да си се вози в колата.
  Вземете блокирайте някое кръстовище в Плевен – например Гренадерска и Данаил Попов, при Китайската или колелото на Сторгозия. Тогава ще усетите обичта на съгражданите си. Предполагам всички масово ще се втурнат да ви целуват от любов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *