Промяна в собствеността на язовирите ще поиска кметът Спартански

Промяна в собствеността на язовирите ще поиска кметът Спартански
Снимка – пресцентър Община Плевен.

На предстоящата сесия в края на м. юли т.г., кметът на Община Плевен – Георг Спартански, ще внесе предложение за промяна на собствеността на язовирите в община Плевен. За това ни информират от пресцентъра на администрацията. В съобщението се казва още: „В публикувания на 03.07.2018 г. в Държавен вестник Закон за изменение и допълнение на Закона за водите, параграф 33, е записано: „В тримесечен срок от влизането в сила на този закон кметовете на общини внасят в Министерството на икономиката мотивирано предложение за промяна на собствеността на язовирите при наличие на взето решение от съответния Общински съвет за прехвърляне собствеността безвъзмездно на държавата. Считаме, че финансовият ресурс на държавата като стопанин на тези обекти е несравнимо по-голям от този на общините. За нас са финансово невъзможни разходите по поддръжка на язовирите в изрядно състояние, коментира кметът Спартански“.

В момента всички язовири на територията на общината са под постоянно наблюдение и няма данни за преливане или повреди в язовирните стени.

 

Прочетете също

Предстои ремонт на зала „Катя Попова“

Предстои ремонт на зала „Катя Попова“

Общинският съвет даде съгласие по проекта за Ремонт на зала „Катя Попова“

Един коментар

  1. Avatar of Кмета фигурант

    Затова ли, знаейки за промяната, кмета избърза да даде за мижав наем повече от язовирите на приближени хора? И то за по 5-10 години, когато дори няма да е кмет вече! Голяма далавера!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *