Промяната идва в Плевен

ПП 2
Лицата в листата на “Продължаваме промяната” Плевен под № 25, за участие в изборите на 14-ти ноември. Снимка – Плевен прес.

Под девиза „Промяната идва в Плевен“, ПП „Продължаваме промяната“ представи лицата в своята листа за участие в изборите на 14-ти ноември, за 15 МИР Плевен. Това стана на пресконференция в клуба на БТА – Плевен, на 2-ри ноември т.г.

От ППП бяха приготвени за журналистите предизборни информационни материали, както и подаръчни чанти. Присъстваха 6-ма души от 8 членната листа на партията.

Пресконференцията бе открита от водача на плевенската листа на ППП – Иван Христанов. Той информира, че всеки един от членовете на листата ще представи себе си, след което ще бъдат огласени националните и регионални приоритети, които от ППП – Плевен си поставят.

Ето какво споделиха за себе си шестимата кандидат-депутати:

ИВАН ХРИСТАНОВ
Иван Хиновски, водач на листата на ППП за Плевен. Снимка – БТА Плевен.

Иван Христанов, водач на листата на ППП за 15 МИР Плевен, каза, че плевенчанин, на 47 год., Завършил е СПТУ по строителна механизация, а после „Икономика“ в София, по-точно аграрна икономика, Смята за свой късмет факта, че е продължил работата си в „Сторко“, бившия „Георги Кирков”. Така е възможност да съчетае образованието си с професионалното поприще.

Изградил е в партньорство с колеги една от най-големите компании в България с над 2 800 души персонал на трудови и нетрудови правоотношения, с много значими обороти като високо технологична компания.“Която през 2007 година продадохме на една от най-големите банкови групировки в Европа и света“, подчерта Христанов.

След това е бил партньор в един инвестиционен фонд, чрез който са инвестирани средства в развиващи се предприятия. Някои от най-знаковите имена в българската индустрия са били подпомагани от този фонд.

Христанов допълни още: „От няколко месеца насам, сме управители на втория инвестиционен фонд, който е от Фонда на фондовете и който разполага с около 70 млн.лв. ресурс. Насочен е към предприятия, които имат силен експортен потенциал, силен капацитет за развитие и имат нужда от дялови инвесдтиции, за да бъдат подпомогнати.

Последните 10 години имам разпознаваемост и като ултрамаратонец. Явявал съм се на някои от най-тежките състезания в България през 2014 година, бях първи при състезателите над 40 годишна възраст и трети в генералното класиране“.

Иван Христанов е семеен и има 3 деца.

Стоил Стоилов – втори в листата на ППП за Плевен. Преференция № 102. Роден в Плевен, завършил Математическата гимназия, после бизнес администрация и компютърни науки в Американския университет. По време на следването си еспециализирал в САЩ в колежа в Бабсън в Бостън и университета в Чикаго.

След следването започва кариерата му като стажант програмист в Гугъл централата в Ирландия. След Ирландия е консултант по проекти за дигитализация  и е работил за Западна Европа, най-вече в Англия и Германия. Ръководил програмата за дигитализация в системата на здравеопазването в Англия.

Май месец т.г. е поканен от Асен Василев да бъде съветник в МФ. По време на служебния кабинет е участвал в анализите за изпълнението на бюджета. Разписал е и някои от сигналите подадени в прокуратурата за злоупотреба с публични средства.

Иван Манев – трети в листата на ППП за област Плевен. Израснал в Плевен, завършил Механо техникума. После маркетинг в СА „Д. Ценов” в Свищов. Повече от 20 години има опит в корпоративния бизнес, в големи български и международни компании.

2017 година стартира своя компания в сферата на образованието. Това е мобилно приложение, което помага за ученето на чужди езици. За това приложение Манев казва: „Предлагаме над 34 езика и приложението се използва от хора  в над 170 държави в момента“.

Иван Манев е семеен, с 3 деца.

Виолета Иеремиева от 16 години работи от вкъщи като технически сътрудник за голяма компания. Завършва Математическа гимназия “Гео Милев” в гр. Плевен. Увлечена по литературата, записва Българска филология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Като студент във втори курс, преди 28 години,  преживява много тежка автомобилна катастрофа със сериозни последици – оттогава е с увреждане на гръбначния стълб, неподвижни долни крайници и се придвижва единствено с помощта на инвалидна количка.  Завършва следването си като първи и единствен  дотогава  студент в университета с толкова тежко увреждане.

От 1993 г. Виолета е напълно съпричастна с проблемите на хората с увреждания, нейните “братя по съдба”. Оттогава в нейна мисия се превръща каузата за правата на хората с увреждания, най-маргинализираната група в нашето общество. Тя има нужда от стабилна помощ и подкрепа, относно решаването на множеството сериозни задачи, касаещи оцеляването не само на хората с увреждания, а и на целия социален сектор, където проблемите са изключително неотложни. В нейната битка и  борба за правата на неоправданите хора се включват и новите ѝ приятели от Продължаваме Промяната. Тя има нашата пълна подкрепа!

Тони Тотев – роден и израсъл в Плевен. Продължава да живее и работи в града. Завършил е Математическата гимназия, след което в Шотландия учил компютърни науки. Поради финансови затруднения прекъсва там обучението си и се връща в България. Започва кариерното си развитие тук. Първоначално е работил във фирма за износ на зърнени култури , където е бил организатор и преводач на чуждестранни партньори.  Напуска и се насочва към износ на пчелен мед , тъй като той е търсен в целия свят заради хубавите си характеристики и качества.

Шест години се занимава с това, като в момента е управител на гръцка фирма  с дъщерно дружество в България и той отговаря за всички операции в страната.  

Запален колоездач. Любител на природата и прави всичко възможно за нейното опазване.

Диана Николова – родена в Плевен, завършила средно образование в Езикова гимназия – Враца, с испански и английски език. Висше образование получава в в Шуменския университет – специалност математика. Професионалната ѝ квалификация е математика, със специализация по алгебра. Педагогическа правоспособност е завършила във ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Велико Търново.

От 20 години работи като учител по математика в ПГИЧЕ „Димитър Димов” в Плевен. Преподава математика на паралелките с изучаване на испански език.

Участник и ръководител на проекти в системата на образованието.

Водачът на листата на „Продължаваме промяната“ очерта основните приоритети, които си поставят. В национален план това е демографската криза. Христанов уточни:

„Реалността е, че не можем да накараме хората да се върнат насила. За да се върнат хората, особено младите семейства, които искат да работят и живеят тук, да имат деца, има нужда от няколко сериозни национални приоритети.

Първият е спирането на корупцията и източване на държавата. През последните 20 години решихме, че като че ли това е тъканта на обществото , че корупцията може да бъде толерирана, че може да бъде част от икономическия цикъл. Огромните темпове, с които младите хора напускат България показва, че те не желаят да толерират такова нещо.Не считат, че имаме справедлива държава и че имат справедлив шанс за развитие.

Виждат се с просто око двойни стандарти. И ако искаме да върнем предприемачите в България, или хората, на които просто им се работи в България, най-важното е да спрем корупцията и теча на публичен ресурс“.

Другият национален приоритет на формацията е здравеопазването. Работещо здравеопазване без допълнителни доплащания в едни нормални, приветливо изглеждащи болници, със специалисти, които са добре платени.

Като важен приоритет за Плевенския регион Христанов подчерта възвръщане на традициите в производството на плодове и зеленчуци, на трайни насаждения, като се осигурят възможности за напояване, обучаване на специалисти и изграждане на геотермални източници на топлина, които да захранват оранжерии.

Христанов е категоричен, че за да може да работи бизнесът, той трябва да бъде облекчен от административната тежест. Нещо, за което ще работят от „Продължаваме промяната“.

Като свой приоритет те ще имат утвърждаването на инфраструктурната свързаност на Плевен като това включва изграждане на мост над река Дунав при Никопол, както и на тунела при Шипка.

От изключително значение за региона е и   изграждането на индустриален парк в Плевен и ВЕЦ при Никопол с плаващи турбини на река Дунав.

„Продължаваме промяната“ участват в изборите на 14-ти ноември под № 25.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Споделете:

Прочетете също

ViK

Без вода в квартал “Вапцаров” в Кнежа заради ремонт на водопровод

Авариен ремонт на вътрешен водопровод се извършва днес, 18 април, в Кнежа. Заради това няма …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *